اهم اخبار

کمبودی در بازار برنج نداریم/ سال قبل ۶۰۰ هزار تن برنج مازاد وارد شد

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

مدیر کل غلات و محصولات اساسی گفت: سال قبل یک میلیون ۶۰۰ هزار تن برنج به کشور وارد شده که ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن بیشتر از نیاز بازار است و هیچ کمبودی در بازار برنج کشور وجود ندارد؛ با این وجود ذخایر استراتژیک برنج  مطمئنی نیز پیش بینی شده است.

 

 

فرامک عزیز کریمی مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت تولید برنج در سال جاری اظهار کرد: کشت برنج به تازگی در استان های مازندارن و گیلان آغاز شده اما اینکه بخواهیم درباره میزان دقیق برنج پیش بینی کنیم زود است زیرا عوامل دیگری مانند شرایط جوی در این ارتباط تاثیر دارد.

وی افزود: تا به امروز ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی کشور به زیر کشت برنج رفته است که این رقم افزایش می یابد و سابقه داشته است که ۴۴۰ هزار هکتار از اراضی شمال کشور به زیر کشت این محصول باشد اما این امکان وجود دارد که میزان تولید برنج در سال جاری ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: عدم وجود تنش آبی در سال جاری به دلیل افزایش بارشها، به طور قطع راندمان تولید برنج را افزایش میدهد و پیش بینی شده است که سال خوبی را برای تولید این محصول تجربه کنیم.

عزیز کریمی در پاسخ به اینکه آیا سیل باعث از بین رفتن محصول برنج کشاورزان گلستانی شده است گفت: سیل در مناطقی مانند آق قلا آمده است که کشست برنج در آنجا انجام نمیشد.

وی اظهار داشت: سالانه به طور معمول ۲ میلیون تن تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید برنج در کشور وجود دارد که به در نظر گرفتن مصرف ۳ میلیون تن تا ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تنی مصرف برنج در کشور، یعنی حدود ۶۵ تا ۷۰  درصد برنج مورد نیاز کشور در داخلی تولید می شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه میزان واردات برنج  در سال گذشته بیشتر از نیاز بازار بوده است گفت: سال قبل یک میلیون ۶۰۰ هزار تن برنج به کشور وارد شده است که ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن بیشتر از نیاز بازار است و هیچ کمبودی در بازار برنج کشور وجود ندارد؛ با این وجود ذخایر استراتژیک برنج  مطمئنی نیز پیش بینی شده است.

ادامه اختصاص یارانه بذر برنج در سال جاری

مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هزینه تولید برنج تا این مرحبه تولید ۲۰ درصد افزایش داشته است  ادامه داد: در بخش های که مربوط به دولت است هزینه های تولید افزایش نیافته است به طوری که بذور مورد نیاز زارعان را به صورت یارانه ای در اختیار آنها قرار می‌گیرد و قیمت کود های شیمیایی نیز ثابت مانده است اما در بخش های دیگری مانند اجاره ماشین آلات کشاورزی، کشاورزان افزایش قیمت را تجربه کرده اند.

وی درباره احتمال اجازه کشت برنج در استان های جدیدی از کشور با توجه به وضعیت  بارش مناسب در سال جاری گفت: کارگروه ملی سازگاری با کم آبی درباره اعمال ممنوعیت برنج تصمیم گیری کرده است تا کشت برنج منحصر به دو استان باشد و در استان های دیگر به تدریج کم شود تا به طور کامل قطع گردد و در صورتی که قرار باشد تغییری در این مصوبه صورت گیرد باید مجددا ابلاغ شود.

وضعیت تولید نخود به عنوان حبوبات جایگزین گوشت مناسب است

عزیز کریمی همچنین در واکنش به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات حبوبات، درباره وضعیت تولید این محصولات در کشور گفت: تولید نخود که معمولا به عنوان جایگزینی برای گوشت به حساب می آید ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن تولید می شود که بخش عمده مصرف کشور را تامین می کند اما در تولید عدس سالانه حدود نیمی از  نیازکشور از طریق واردات تامین می شود.

وی افزود: سالانه حدود ۸۰ هزار تن عدس در کشور تولید و ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن از این محصول وارد میشود؛ با توجه به اینکه کانادا تولید کننده بزرگ این محصول در دنیا است بیشتر کسری این بخش از این کشور وارد میشود.

آرش مجتهدی

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *