معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:
خوداتکایی در دانه‌های روغنی همچنان زیر ۱۰درصد/ مشکل قیمت‌گذاری را رفع کردیم

لینک کوتاه

https://agrofoodnews.com/?p=134501
زمان خواندن 2 دقیقه

مجید آنجفی با بیان اینکه طی ۳۰ سال گذشته خوداتکایی کشور در حوزه دانه‌های روغنی از ۱۰ درصد فراتر نرفته، از برنامه‌ریزی برای افزایش قابل توجه سطح زیر کشت این محصولات در سال زراعی آینده خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از ایسنا؛ مجید آنجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، درباره برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت دانه‌های روغنی اظهار کرد: در ۳۰ سال گذشته، میزان خوداتکایی کشور در حوزه دانه‌های روغنی هیچ‌گاه از حدود ۱۰ درصد فراتر نرفته است. بخشی از این مسئله به محدودیت‌های اقلیمی و همچنین منابع آب و خاک کشور بازمی‌گردد؛ به‌گونه‌ای که در بسیاری از مناطق، شرایط لازم برای توسعه گسترده کشت دانه‌های روغنی فراهم نبوده است.  با این حال، مهم‌ترین چالش در توسعه دانه‌های روغنی، مسائل بازرگانی، قیمت‌گذاری و قدرت رقابت این محصولات با سایر محصولات کشاورزی است.

وی با اشاره به رقابت دانه‌های روغنی با سایر محصولات زراعی گفت: کلزا که بیشترین سطح زیر کشت را در میان دانه‌های روغنی کشور دارد، در کشت بهاره قدرت رقابت کافی با محصولاتی مانند گندم و جو را نداشت و این مسئله همواره یکی از موانع اصلی توسعه کشت بوده است.  برای نخستین بار در دو سال گذشته، می‌توان گفت مشکل خرید و قیمت‌گذاری دانه‌های روغنی تا حد زیادی برطرف شده است. اکنون برای نخستین بار با تقاضای قابل توجهی برای کشت دانه‌های روغنی مواجه هستیم و پیش‌بینی می‌کنیم سطح زیر کشت این محصولات در سال زراعی آینده به‌طور قابل توجهی افزایش یابد.

آنجفی خاطرنشان کرد: در همین راستا، برنامه‌ریزی مناسبی برای تامین بذر انجام شده و حتی بیش از سطوح پیش‌بینی‌شده در برنامه، حدود ۱۰۰ هزار هکتار ظرفیت اضافی نیز برای توسعه کشت در نظر گرفته شده است. امیدواریم این اقدامات، مبنای مناسبی برای توسعه پایدار کشت دانه‌های روغنی در کشور باشد.

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: ایسنا

این مقاله را به اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *