در گفتگو با اگروفودنیوز؛ دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی هشدار داد: بحران در بازار گوشت؛ توقف واردات و افزایش قیمت داخلی

لینک کوتاه

https://agrofoodnews.com/?p=123721
زمان خواندن 2 دقیقه

مسعود رسولی گفت: در پی تخصیص ندادن ارز از سوی دولت به واردکنندگان گوشت طی ماه‌های اخیر، واردات گوشت گرم و منجمد به کشور تقریباً متوقف شده و این موضوع زمینه‌ساز افزایش چشمگیر قیمت گوشت داخلی شده است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی در گفتگو با اگروفودنیوز گفت: واردکنندگان گوشت گرم که از ارز ترجیحی بهره‌مند می‌شوند، ناچارند محموله‌های وارداتی را با اعتبار شخصی تأمین و سپس از دولت ارز دریافت کنند. با این حال، طی چند ماه گذشته دولت موفق به تأمین ارز برای طرف‌های خارجی نشده که این امر علاوه بر خدشه‌دار شدن اعتبار تجار ایرانی، منجر به توقف عملی واردات گوشت گرم شده است.

رسولی بیان کرد: در حوزه گوشت منجمد نیز که مشمول ارز مبادله‌ای است، با وجود صدور مجوز واردات در خردادماه برای برخی شرکت‌ها، شرایط اقتصادی فعلی از جمله افزایش نرخ ارز مبادله‌ای و تعلق ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده به آن، موجب شده قیمت تمام‌شده این محصول از گوشت داخلی نیز بالاتر باشد. بنابراین واردات گوشت منجمد نیز فاقد صرفه اقتصادی است.

وی افزود: این شرایط در صورت تداوم، در ماه‌های آینده منجر به کمبود گوشت و افزایش شدید قیمت‌ها خواهد شد؛ موضوعی که جبران آن برای دولت با تزریق فوری سایر اقلام مانند برنج یا سیب‌زمینی به بازار قابل انجام نیست.

مسعود رسولی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، شرکت‌های بسته‌بندی گوشت که مواد اولیه آن‌ها دام زنده است، با چالش جدی در تأمین این محصول مواجه هستند. تغییر مداوم قیمت دام، نبود ثبات در بازار و عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت، این شرکت‌ها را در وضعیت بحرانی قرار داده است.

سرویس خبری: صنعت غذا

این مقاله را به اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *