اهم اخبار

بهتر بود عرضه و تقاضا قیمت زعفران را مشخص می کرد

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

یک فعال حوزه زعفران وجود منابع مالی کافی برای جذب زعفران، تقویت بنیه مالی کشاورز و رونق صادرات را راهکارهایی برای تعادل بازار این محصول و جلوگیری از افت قیمت ها دانست.

علی حسینی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بهتر بود اجازه می دادیم عرضه و تقاضا قیمت نهایی زعفران را تعیین کند، اظهار کرد: اگر قرار است به صورت دستوری قیمت گذاری کنیم، باید زیرساخت های آن نیز فراهم شود. یعنی در صورتی می توانیم بگوییم زعفران باید با چه قیمتی به فروش برود که هم منابع مالی کافی برای جذب چند صد تن زعفران داشته باشیم و هم صادرات شتاب لازم را داشته باشد.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر اگر بازارهای صادراتی فعال باشند، منابع مالی جذب زعفران وجود داشته باشد و کشاورز نیز  به میزان کافی نقدینگی داشته باشد دیگر قیمت ها افت نخواهد کرد، کشاورز مجبور نیست برای تامین نقدینگی محصولات خود را زیر قیمت بفروشد، بازار به تعادل می رسد و نیازی به قیمت دستوری نیست.

نایب رییس انجمن زغفران خراسان جنوبی اضافه کرد: نمایندگان دو شهر تربت و قاین در جلسه مشترکی با شورای ملی زعفران، اتحادیه، چندین کشاورز و صادر کننده برای قیمت زعفران جدید به جمع بندی رسیده اند. اما بهتر بود سقف و کف قیمت زعفران در زمان اوج برداشت آن مشخص می شد. اگرچه به قیمت تعیین شده احترام می گذاریم از آن حمایت می کنیم.

این تولیدکننده زعفران با تاکید براینکه باید بنیه مالی کشاورز را تقویت کنیم، گفت: قیمت های اعلام شده با توجه به زحمات کشاورزان و تورم چند سال اخیر منطقی است اما کفایت نمی کند، زیرا ممکن است این اعداد و ارقام عملیاتی نشود و با  این قیمت های تعیین شده خرید و فروشی صورت نگیرد. 

به گزارش ایسنا روز گذشته شورای ملی زعفران کف قیمت گل زعفران نو را هر کیلوگرم ۱۵۰ هزار تومان، پوشال هر کیلوگرم ۱۶ میلیون تومان و نگین را هر کیلوگرم ۲۰ میلیون تومان اعلام کرد.

سرویس خبری: صنعت غذا

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *