اهم اخبار

برای اولین بار در جهان/ ثبت اختراع پالایشگاه گوجه فرنگی( فرآیند تولید غیرحرارتی کنسانتره و رب گوجه فرنگی) توسط گروه صنعتی یک و یک+ سند

۱ دیدگاه
image_pdfimage_print

شرکت فرآورده های غذایی دشت مرغاب (یک و یک) اختراع فرآیند تولید غیرحرارتی کنسانتره و رب گوجه فرنگی (پالایشگاه گوجه فرنگی) را به ثبت رساند.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، مهندس پیمان فهندژ سعدی، مدیرعامل گروه صنعتی یک و یک به عنوان مخترع فرآیند تولید غیرحرارتی کنسانتره و رب گوجه فرنگی را در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسانده است.

این اختراع مرتبط با حوزه تولید کنسانتره و رب گوجه فرنگی است و می تواند از گوجه فرنگی ،رب و کنسانتره بدون هیچگونه حرارتی و با حفظ ارزش غذایی ماده اولیه تهیه کند.

با این اختراع جدا از حفظ ارزش غذایی ماده اولیه  می توان به مزیتهای بالای آن  از جمله جلوگیری از هدر رفت انرژی، آب و سازگاری با محیط زیست اشاره داشت.

براساس این گزارش، تولید رب گوجه فرنگی با استفاده از سیستم های حرارتی دارای مشکلاتی نظیر اثر مخرب حرارت روی ارزش غذایی محصول و از بین رفتن مقادیر زیاد از ویتامین ها و مواد ضروری گوجه فرنگی می شود . که این مواد برای سلامتی سودمند است.

علاوه بر این مقدار زیاد انرژی برای جداسازی آب گوجه فرنگی در سیستمهای رایج مصرف می شود و درصدبالایی آب گوجه فرنگی به صورت بخار به هدر می رود و از گوجه فرنگی جدا می شود.

در این اختراع که برای اولین بار در دنیا انجام شده است و با تائید دانشگاه تهران به ثبت رسیده است،آب گوجه فرنگی بدون هیچگونه انرژی حرارتی از گوجه فرنگی شده و رب یا کنسانتره تولید می شود و آب حاصل نیز می تواند به مصرف بهداشتی و یا آشامیدنی برسد.

رب گوجه فرنگی بدست آمده دارای ارزش غذایی بالایی به دلیل حفظ ویتامین ها، رنگدانه ها و مواد ضروری است و هیچ گونه انرژی فسیلی استفاده نشده و هزینه تولید را کاهش می دهد و در حفظ محیط زیست موثر است و آب حاصله نیز مورد استفاده است.

سرویس خبری: صنعت غذا

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

نظر برای این مطلب

  1. امید اسدی says:

    با سلام ، یکی از اشکالات اساسی ثبت اختراعات نخبگان کشور از سال ۱۳۹۲ تا کنون :
    اینجانب نیز در این روند مشکل داوری اختراعات را دارم یعنی زمانی که طرح اینجانب نو و جدید است ولی مراجع و داوران پس از گرفتن هزینه های بالا طرح را تایید نمی کنند و در پاسخ می گویند دوست داریم طرح شما را رد کنیم برو پیش هرکسی که دوست داری بگو این مرجع را قبول ندارم اداره نیز می گوید ما طبق قانون مجبور هستیم طرح شما را رد کنیم . برخی از مراجع نیز می گویند داور متخصص ندارند !
    در این خصوص به کارشناس اداره اختراعات متن زیر را ارسال کردم :
    کارشناس محترم با سلام ، اینجانب به شخصه اعتقادی به روند مارکسیستی و وارداتی اداره اختراعات که با قانون اساسی کشور در تضاد می باشد ندارم . بر فرض مثال متقاضی پرونده خود را به حداقل ۵۰ مرجع ارسال کند و پرونده ۳ ماه در هر مرجع توقف کند تا یکی از این مراجع داور متخصص داشته باشند و طرح را درست مورد داوری قرار دهند ، این یعنی اتلاف وقت چیزی حدود ۸ سال و پرداخت هزینه چیزی حدود ۳۰ ملیون تومان . در حال حاضر ۱۱ مرجع در پرونده های قبلی اعلام کرده اند داور متخصص ندارند! . اولا بعد از ۸ سال پرونده به چه درد متقاضی می خورد ؟ ، دوم اینکه اگر اینجانب بخواهم ۳۰ اظهارنامه با این روند ثبت کنم یه چیزی حدود ۹۰۰ ملیون باید هزینه کنم ( بنظر شما امکان ثبت اختراع به صورت غیر مستقیم از اینجانب سلب نشده است ؟ ) ، ایا بعد از اینکه سند را دریافت کردم همین دولت این هزینه را می تواند طی فرآیندی به اینجانب برگرداند ( به قول دوستمون خود سند اختراع ۵ کیلو روغن نباتی ارزش داره ؟ ) ، یا قرار است متقاضی در جامعه رها شود ؟ . در اداره شما مردم دو دسته هستند برخی با سرمایه های خود اختراع ثبت می کنند برخی با دارایی های خود. اشخاصی که با دارایی خود اختراع ثبت می کنند مثل اعضا هیات علمی ، اشخاصی که به بدنه آزمایشگاه و پژوهشگاه ها متصل هستند ، این افراد هر هزینه ای بابت اختراع انجام می دهند دولت طی فرآیندی این هزینه را به آن ها برگشت میدهد یا از طریق گرنت دانشگاهی یا از طریق پژوهش تولید . یعنی این وسط فقط پول جابجا می شود و کسی ضرر نمی کند. دسته دوم کسانی هستند که با سرمایه های خود اختراع انجام میدهند مثل افراد که مدارک عالیه دانشگاهی دارند مشغول کار هستند اما به بدنه دولت وصل نیستند ، این افراد تحت هر شرایطی اگر نتوانند اظهارنامه خود را به ثبت برسانند آن ها هم سرمایه خود را از دست داده اند و هم دارایی خود را که همان اختراع می باشد . چون این افراد مجبور هستند نسبت به افراد اول یک مرحله بیشتر برای فرایند ثبت انرژی صرف کنند ، این روند به صورتی طراحی شده که به مرور زمان قشر متوسط جامعه منحل خواهد شد . و جامعه دو قطبی می شود یعنی دو قشر بالا و پایین که در این صورت کاپیتالیسم رخ می دهد و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *