دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته با محوریت سرانۀ مصرف لبنیات دوشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲ در سالن مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار گردید.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، مهندس باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در آغاز مراسم از عملکرد انجمن صنایع فرآوردههای لبنی، مسائل پیرامون صنعت و راه کارهای پیشنهای گفت.
در ادامه، گزارشی از روزنههای امید و امکان برای سرمایهگذاری در صنعت لبنیات منتشر شد. هادی حدادی و محسن عزیزیان، ضمن اشاره به دلایل مهم برای ردیهای بر عدم تناسب فضای صنعتِ لبنیات برای سرمایهگذاری، مهمترین دلیل آن را «اشباع و تراکم فضای سرمایهگذاری در صنعت در برابر کاهش تعداد و حجم مشتریان» قلمداد کرد.
محمود نجفیعرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز گفت: متأسفانه جمهوری اسلامی از سال ۸۹ با قطع یارانۀ شیر برای دهک پایین و مسئلۀ شیرِ مدارس دچار اشتباه بزرگی شد.
به گزارش اگروفودنیوز، دکتر محمدمهدی برادران معاونت صنایع عمومی وزارت صمت نیز در خصوص قیمت گذاری دستوری، میزان صادرات لبنیات و امنیت غذایی سخنرانی نمود .
همچنین روشنک روستایی، کاندید دکتری سیاست غذا و تغذیه در خصوص سرانه مصرف لبنیات و دکتر محمد فاضلی، جامعهشناس و استادیار سابق دانشگاه شهید بهشتی بتفصیل دربارۀ ملزومات بهبود در صنعت لبنیات صحبت کردند.
ایوب فصاحت مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار نیز با اشاره به خروج بخشی از یارانۀ بخش کشاورزی و اضافهشدن آن به یارانۀ نقدی، گفت: اینمسئله موجب کاهش قدرت خرید مردم و نتیجتا، کاهش مصرف لبنیات شده است. ما به این نتیجۀ قطعی رسیدهایم که در سازمان میادین میوه و ترهبار میتوانیم در جهت افزایش سرانۀ مصرف لبنیات، نقش مؤثری ایفا کنیم.
دکتر صادقی کارشناس بهبود شیر در این همایش حضور پیدا کرد و سخنانش را با محوریت آمارهایی دربارۀ وضعیت جهان از نظر بالانس تولید شیر در سال گذشتۀ میلادی آغاز کرد و گفت: ایران براساس آمار، شیرِ مازاد بر نیاز دارد، اما طبق پیشبینیها، این آمار تا ۲۰۲۶، معکوس میشود و ایران به کمبودِ شیر دچار خواهد شد. به این موقعیت، اصطلاحا «بالانسِ منفی» میگویند.
پنل قیمت گذاری دستوری و تبعات آن در صنعت لبنیات با محوریت تبعات قیمت گذاری دستوری یا عوامل موثر بر کاهش سرانه مصرف لبنی در ایران، تبعات قیمت گذاری دستوری بر صنعت لبنیات کشور، تبعات سیاستهای ارزی و تجاری بر صنعت لبنیات کشور و نقش لبنیات در امنیت غذایی و نسبت آن با بحران آب و همچنین در پنل سرانه مصرف کالاهای اساسی مسایل و موضوعات آمار و اطلاعات وضعیت تولید و مصرف محصولات لبنی، فرصتها و چالشهای رویکرد توزیع کالابرگ الکترونیک، کاهش سرانه مصرف کالاهای اساسی و تاثیر آن بر سوتغذیه کودکان و حمایت اجتماعی مدرسه محور با تاثیر بر روند تغذیه کودکان بر پایه لبنیات نیز مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.













سرویس خبری: صنعت غذا