جهان با وجود از سرگیری صادرات از اوکراین، به سمت پایینترین موجودیهای غلات در سالهای اخیر پیش میرود زیرا بر اساس دادههای عرضه غلات و پیشبینی محصول، محمولهها بسیار اندک و برداشت سایر تولیدکنندگان عمده محصولات زراعی کمتر از حد انتظار اولیه است.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از رویترز؛ آبوهوای بد در مناطق کلیدی کشاورزی از ایالاتمتحده گرفته تا فرانسه و چین باعث کاهش برداشت غلات و کاهش موجودی شده است و خطر قحطی را در برخی از فقیرترین کشورهای جهان افزایش میدهد.
واردکنندگان و تولیدکنندگان موادغذایی و تولیدکنندگان دام امیدوار بودند پس از اینکه اوکراین جنگزده بارگیری از بنادر دریای سیاه را در تابستان امسال از سر گرفت و کشاورزان آمریکایی محصولات زیادی را کاشتند، در دسترس بودن محصول بهبود یابد اما ایالاتمتحده، بزرگترین تولید کننده ذرت در جهان، اکنون انتظار میرود که کمترین محصول ذرت خود را در سه سال آینده برداشت کند. خشکسالی همچنین محصولات اروپایی را تحت تاثیر قرار داده است و فصل کاشت آینده آمریکای جنوبی را تهدید میکند.
بر اساس ارقام گردآوری شده شورای بینالمللی غلات، تا پایان سال زراعی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳، ذخایر ذرت در جهان فقط برای مصرف ۸۰ روز کافی خواهد بود که ۲۸ درصد نسبت به پنج سال قبل کاهش یافته و پایینترین سطح از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ است. این تعداد روزهای کمتری از ذخایر ذرت در جهان در سال ۲۰۱۲ و زمانی خواهد بود که آخرین بحران جهانی غذا باعث بروز مشکلاتی شد.
بانک جهانی ۳۰ میلیارد دلار برای کمک به جبران کمبود موادغذایی که در اثر جنگ بدتر شده است اختصاص داده است. به گفته سازمان ملل، نیم میلیون کودک سومالیایی در بدترین قحطی قرن حاضر با گرسنگی مواجه هستند زیرا خشکسالی شدید شاخ آفریقا را فرا گرفته است.
شورای بینالمللی غلات اعلام کرد موجودی تمام غلات برداشت شده در سطح جهان در پایان سال زراعی امسال به کمترین میزان در هشت سال گذشته خواهد رسید. آبوهوای بدتر میتواند موجودیهای جهانی را بیشتر کاهش دهد. پیشبینی محصول در آرژانتین، صادرکننده شماره سه ذرت در جهان، به دلیل آبوهوای خشک در حال کاهش است.
بر اساس برآوردهای رسمی، انتظار میرود اوکراین در سال ۲۰۲۲ بین ۲۵ تا ۲۷ میلیون تن ذرت برداشت کند که از ۴۲.۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ کمتر است.
بر اساس این گزارش، تحریمهای مربوط به جنگ به این معناست که روسیه برای صادرات گندمی که پیشبینی میشود رکورد بیسابقهای باشد، با مشکل مواجه شده است. در همین حال، کشاورزان در چین با خشکی مقابله میکنند در حالی که هند صادرات برنج را به دلیل آبوهوای بد محدود کرده است.
سرویس خبری: بین الملل
منبع: ایسنا