سیدرضا نورانی گفت: اجرای تولید قراردادی و تجهیز مزارع به سیستمهای سرمایشی یکی از راهکارهای کاهش ضایعات محسوب میشود.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا نورانی گفت: بنابر آمار فائو سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات می شود که کاهش هدررفت محصولات نیاز به الگوی ملی دارد که وزارت جهاد به تنهایی نمی تواند مشکل را حل کند.
او با اشاره به اینکه سالهاست شعار کاهش هدررفت محصولات کشاورزی می دهیم، افزود: کاهش ضایعات محصولات کشاورزی به چنددستگاه و وزارتخانه گره خورده است. به عنوان مثال برای کاهش ضایعات سبزی باید مزارع به سیستم های سرمایشی و حمل و نقل یخچالی تجهیز شود، اما متاسفانه همانند چندسال پیش سبزی با گل و لای چیده وارد بازار عمده فروشی و سپس خرده فروشی می شود که در نهایت این امر موجب شده تا ضایعات سبزی به ۵۰ درصد برسد.
نورانی با تاکید بر ایجاد انبارهای سرد و سالن های سورتینگ افزود: ضایعات بالای محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره قابل قبول نیست و با تجهیز مزارع در امر جمع آوری، بسته بندی و ورود علم و دانش به مزرعه و سیستمحمل و نقل یخچالی باید میزان ضایعات را به حدقال رساند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به ضایعات جدی در حوزه مزارع و باغات بیان کرد: با توجه به فسادپذیری سبزی و صیفی و میوه های تابستانه باید سالن های تولیدی به سیستم سرمایشی مجهز شوند و از طرفی با اتخاذ برخی سیاست ها باید ضایعات سالانه را ۲ تا ۳ درصد کاهش داد و در نهایت به نقطه استاندارد رساند.
او با بیان اینکه ضایعات محصولات کشاورزی هیچ گاه به صفر نمیرسد، گفت: اجرای تولید قراردادی و انعقاد قرارداد میان صنایع تبدیلی با کشاورزان موجب شده تا تولید به گونه ای نباشد که با مازاد محصول و ماندن روی دست تولیدکنندگان روبرو می شویم که براین اساس اگر سالانه حداقل ۲ تا ۳ درصد ضایعات محصولات کشاورزی را کاهش دهیم و تولید را به محصولات اساسی اختصاص دهیم، در نهایت نیاز به واردات کاهش می یابد.
سرویس خبری: کشاورزی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان