رئیس سازمان چای: صادرات ۱۴ هزار تن چای در ۱۰ ماهه امسال/مشکلی در عرضه چای نداریم

بدون دیدگاه

جهان ساز گفت: براساس آمار ۱۰ ماهه گمرک، حدود ۱۴ هزار تن چای با ارزش ۱۸ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شده است.

 

 

حبیب جهان ساز رئیس سازمان چای کشور در گفت و گو با خبرنگار  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از صادرات ۱۴ هزار تن چای خبر داد و گفت: براساس آمار ۱۰ ماهه گمرک، حدود ۱۴ هزار تن چای با ارزش ۱۸ میلیون دلار به کشور‌های هند، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان، عراق، کانادا، استرالیا، اسپانیا، جمهوری چک، آذربایجان و گرجستان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل چند درصد رشد داشته است.

به گفته وی، در ۵ ماهه امسال بخشی از چای‌های خارجی پس از واردات به دلیل عدم اختصاص ارز به بازار‌های هدف صادر می‌شد که منعی برای این کار نبود.

جهان ساز ادامه داد: بنابر آمار در ۱۰ ماهه امسال حدود ۴۷ هزار تن چای برای تامین نیاز کشور وارد شده که نسبت به سال گذشته ۳ درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان چای با اشاره به اینکه سالانه ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تن چای در داخل مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیان کرد: با توجه به تولید ۲۵ هزار تن چای خشک در کشور، مابقی نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه چای نداریم، اظهار کرد: با توجه به آنکه چای به اندازه کافی در بازار موجود است و از دو ماه آینده برداشت از باغات شمال آغاز می‌شود، بنابراین واردات چندانی نیاز نداریم.

وی با اشاره به اینکه امسال خبری از قاچاق چای به کشور نیست، افزود: با توجه به نوسان نرخ ارز و اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، دیگر قاچاق چای صرفه اقتصادی ندارد و مجموع نیاز کشور از طریق واردات رسمی تامین می‌شود.

این مقام مسئول درباره آخرین وضع نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای برای سال زراعی آینده بیان کرد: تاکنون نرخ خرید تضمینی تضمینی برگ سبز چای به طور رسمی اعلام نشده است و انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر این نرخ اعلام شود.

جهان ساز در پایان با اشاره به اینکه امسال ۳۰ میلیارد تومان منابع برای پرداخت تسهیلات به زراعی و سرمایه در گردش چایکاران در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: براساس آخرین آمار تا کنون از محل صندوق حمایت از توسعه چای ۱۳ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار چایکاران دو استان قرار گرفته که وجه آن از برگ سبز چای تحویلی کشاورزان در سال زراعی ۹۸-۹۷ کسر خواهد شد.

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *