نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی از راهاندازی و فعالیت پردیس علم و فناوری کشاورزی برای اولین بار در استان مرکزی، در شهرستان ساوه خبر داد.
محمد سبزی با اشاره به دستاوردهای نظام اسلامی گفت: با جهاد تبیین میتوان دستاوردهای نظام اسلامی را به نسل جوان منتقل کرد و اجازه نداد دشمن با منفی بافی به دنبال وارونه جلوه دادن دستاوردها و خدماتی که نظام به مردم ارائه کرده است، باشد.
وی در ادامه، اختصاص سهم آب ساوه از سد کوچری را بزرگترین پروژه عمرانی استان مرکزی دانست که با تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان روند اجرایی آن شتاب گرفته و چشم انتظاری مردم این شهرستان برای برخورداری آب سالم و شیرین به سر رسیده و بخش اعظمی از کمبود منابع آبی در این شهرستان برطرف خواهد شد.
این نماینده مردم در خانه ملت، به برگزاری جشنواره ملی تولید و صادرات انار اشاره کرد و افزود: برگزاری موفق جشنواره ملی انار در ساوه نشان داد که این ظرفیت در قطب تولید انار جهان برای برپایی جشنوارهای در سطح بینالمللی وجود دارد و باید تلاش کرد تا با برگزاری جشنواره بینالمللی، آوازه انار ساوه به گوش جهانیان برسد.
وی به تشکیل جلسهای متعاقب برگزاری جشنواره در کمیسیون کشاورزی مجلس اشاره کرد و افزود: مهمترین دستاورد جشنواره ملی انار بررسی مشکلات کشاورزان و باغداران در حوزه انار و اتخاذ راهکارهای مناسب برای برطرف کردن آنها بود که تخصیص ۳۰ میلیارد تومان از محل منابع اعتباری سفر رییس جمهور به استان به منظور اصلاح و احیای باغات انار یکی از مصوبات مهم کمیسیون کشاورزی بود که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در خانه ملت تشکیل شد.
وی اختصاص ۲۰ میلیارد تومان به جهاد کشاورزی برای اصلاح، لایروبی و بهسازی ۳۴۰ قنات ساوه و ۳۳۰ قنات زرندیه را از دیگر مصوبات کمیسیون کشاورزی برشمرد و افزود: احداث بزرگترین پایانه صادرات محصولات کشاورزی متشکل از سردخانه، بسته بندی، گمرک، قرنطینه و … با ۲۰ هکتار مساحت در این شهرستان آغاز خواهد شد تا با صادرات انار، تولید و عرضه این محصول رونق یابد.
وی افزود: از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی ۹۰ میلیارد تومان برای ایجاد کانال در پایین دست سد ابعاد به منظور استفاده بهینه از آب در حوزه کشاورزی بخش مرکزی ساوه توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) اجرا خواهد شد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی به آغاز فعالیت دانشگاه دولتی و نیز پردیس علم و فناوری کشاورزی در ساوه اشاره کرد و افزود: بهرهوری در کشاورزی نیازمند برخورداری از دانش کافی و علوم دانش بنیان است که با احداث پردیس علم و فناوری در حوزه کشاورزی به وسعت ۷۵ هکتار در مجاورت شهر آوه ضمن ارائه خدمات به شهرهای مجاور موجب تحولی در بخش کشاورزی شد.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در سطح استان مرکزی شهرستان ساوه از پردیس علم و فناوری در حوزه کشاورزی برخوردار می شود، افزود: در مراکز استانها نظیر استان مرکزی پارک علم و فناوری کشاورزی وجود دارد ولی ساوه و تعداد محدودی از استانها از مزیت پردیس برخوردارند.
حجتالاسلام سبزی در ادامه با اشاره به اینکه حقوق دولتی معادن پس از واریز به خزانه به حساب شهرستان واریز نمی شد، افزود: سال گذشته ۳۴۰ میلیارد و امسال نیز تا آبانماه ۳۷۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن به خزانه واریز و مقرر شده سهم هر شهرستانی که معدن دارد تعیین و واریز شود.
وی بیان کرد: تلاش برای بررسی دقیق عوارض آلایندگی و واریز آن به حساب هر شهری موجب عمران و آبادانی خواهد شد و از آنجاکه که نیمی از صنایع استان مرکزی در شهرستان ساوه مستقر هستند موضوع آلایندگی سنجی دقیق صنایع و معادن به صورت دقیق بررسی شده تا عوارض آن صرف عمران و آبادانی منطقه شود.
وی با اشاره به اینکه مشکلات دامداران در حوزه تامین نهادههای دامی و اختصاص علوفه از سوی دولت و خرید تضمینی دام در دستور کار است، افزود: بازنگری طرح هادی روستاها پیگیری شده و برای روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار نیز که فاقد دهیاری هستند، سازوکار لازم اندیشیده شده است. برخی مشکلات نیازمند تخصیص اعتبار نیست و می توان با نگاه مثبت و همدلی بین بخشی آنها را برطرف کرد./ایسنا