اهم اخبار

سنتز سموم جدید کشاورزی برای نخستین بار در ایران/ ایجاد سایت بزرگ‌ مدیریت پسماند صنعتی در منطقه ویژه پارس‌جنوبی

بدون دیدگاه

معاون‌ توسعه و نوآوری شرکت ملی شیمی‌ کشاورز ضمن اعلام برخی ابتکارعمل‌های مفید برای جامعه کشاورزان ایرانی و عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس، از ناتوانی نظام بانکی کشور در تامین منابع کافی مالی برای سرمایه در گردش و سرمایه‌گذاری‌های ثابت شرکت‌ها در راستای توسعه خطوط و تجهیز ماشین‌آلات جدید ابراز تاسف کرد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگرووفدنیوز)، به نقل از ایلنا، مرتضی احمدی عضو هیئت مدیره و معاون‌ توسعه و نوآوری شرکت ملــی شــیمی کشاورز (ســهامی عــام) گفت: این شرکت با قدمت بیش از ۳۵ سال، بزرگترین شرکت تولیدکننده سموم دفع آفات نباتی در کشور بوده‌ که در سال ۱۳۹۵ خورشیدی به بخش خصوصی واگذار شده و از همان سال با سرمایه‌گذاری مستمر توانسته است سهم بازار خود را تا ۲۵ برابر نسبت به سال ۱۳۹۵ توسعه دهد و سبد کاملی از سموم کشاورزی و کودهای متنوعی از انواع ماکرو و میکرو را به تولیدات خود اضافه کند و درحال حاضر نیز در محصولات تخصصی مورد نیاز تولیدات گلخانه‌ای، باغبانی و زراعت به سبد محصولات خود افزوده است.

وی افزود: در تمام سال‌های خصوصی‌سازی، این شرکت موفق شده با رشد مستمر درآمد و دریافت صورت‌های مالی مطلوب از حسابرس قانونی معتمد بورس، مجددا تأییدیه پذیرش در فرابورس را دریافت کند و همچنین درج در تابلو نیز انجام شده است. امیدواریم که در ماه‌های آینده شاهد عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس باشیم که می‌تواند زمینه‌ای برای رشد بیشتر و ارائه خدمات بهتر به مشتریان نهایی که همان کشاورزان هستند، باشد.

احمدی تغییر سیاست‌های دولت را یکی‌ از چالش‌های مستمر این صنعت نامید و‌ گفت: نظام بانکی کشور توانایی تامین منابع کافی مالی برای سرمایه در گردش و سرمایه‌گذاری‌های ثابت در جهت توسعه خطوط جدید و تجهیز ماشین‌آلات جدید ندارد و ارائه محصولات جدید، وابسته به استفاده از این تسهیلات است. این شاید مهمترین چالشی است که تولیدکنندگان سموم کشاورزی امروزه با آن مواجه هستند.

وی درخصوص صادرات نیز گفت: خوشبختانه در ۳ سال اخیر موفق به شروع صادرات به سه کشور شده‌ایم و هدف ما معرفی کیفیت محصول به کشاورزان کشورهای مقصد بوده و با توجه به کاهش محدودیت‌های صادراتی، قصد افزایش میزان صادرات تولیدات خود را داریم.

عضو هیئت مدیره و معاون‌ توسعه و نوآوری شرکت «ملی شیمی‌ کشاورز» درخصوص تامین مواد اولیه نیز گفت: تامین داخلی مواد اولیه سموم کشاورزی، نیازمند سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی است. با وجود اینکه سرمایه‌گذاری‌های خوبی در صنایع پتروشیمی در کشور انجام شده، متاسفانه در صنایع پایین‌دست کار جدی صورت نگرفته است؛ بنابراین به جز چند مورد از سموم که «ملی شیمی» از معدود تولیدکنندگان تکنیکال آنها است، در مورد ماده اولیه سایر سموم باید گفت که از کشورهای خارجی عمدتا از چین و بعضا هند وارد می‌شود و ما عملیات تکمیلی فرمولاسیون را انجام می‌دهیم. درعین حال واحد تحقیق و توسعه شرکت «ملی شیمی کشاورز» موفق شده، سموم جدیدی را برای نخستین‌بار در کشور سنتز کند که مراحل ثبت آن درحال انجام است.

احمدی با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه تصریح کرد: ما روی فعالیت‎‌های تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری جدی کردیم و متخصصین شیمی خوبی را به کار گرفتیم تا به نتایج مطلوب برسیم.

وی در پایان گفتگوی خود بر اهمیت موضوع محیط زیست تاکید کرد و ادامه داد: شرکت ملی شیمی کشاورز ماموریت مهم‌ خود را حفظ امنیت غذایی قرار داده است. در عین حال، مأموریت دوم ما حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است که تلاش می‌کنیم با جایگزین کردن سموم‌ پر خطر با سموم کم خطر در سبد محصولات خود، به آن‌ توجه کنیم تا خطرات کمتری برای محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این، موفق شده‌ایم با سرمایه‌گذاری در صنعت محیط زیست، شرکت مستقل تابعه به نام‌ شرکت «مدیریت پسماند شیمی کشاورز» را تاسیس و بر روی مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه و خطرناک به شکل تخصصی کار کنیم. این شرکت یک سایت بزرگ‌ مدیریت پسماند صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی پارس‌جنوبی ایجاد کرده که با مجوز سازمان منطقه پارس جنوبی و سازمان حفاظت از محیط زیست، پسماندهای صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی منطقه را مدیریت می‌کنیم که در جلوگیری از آلوده شدن محیط زیست منطقه تاثیرگذار خواهد بود. محیط زیست یک سرمایه بین نسلی است و اگر آن را کنترل نکنیم، نسل‌های آتی به خطر می‌افتد. توسعه این موضوع را در استان‌های دیگر نیز در دستور کار داریم. سرمایه‌گذاری در محیط زیست هرچند یک‌ کسب و کار اقتصادی است، اما در راستای مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ایجاد شده و هر قدر بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم به مسئولیت اجتماعی‌مان که حفظ محیط زیست است، کمک کرده‌ایم.

احمدی افزود: ما در کارخانه شرکت «ملی شیمی کشاورز»، نخستین و پیشرفته‌ترین کوره پسماندسوز جامد و مایع کشور را داریم که با مجوز سازمان محیط زیست به بقیه صنایع خدمات می‌دهد و بنابراین یک زنجیره کاملی از انواع مدیریت پسماند صنعتی و ویژه اعم از دفن بهداشتی و بازیافت و امحا و.. را ارایه می‌کنیم.

لازم به ذکر است شرکت «شیمی ملی کشاورز» در سـال ۱۳۷۶ شـرکت از سـهامی خاص بـه سـهامی عام تغییـر یافــت و پس از آن توانست سهام خود را در بورس اوراق بهادار ایران با نماد «شملی» عرضه کند. شرکت ملی شیمی کشاورز در سال ۱۳۹۵ خورشیدی به بخش خصوصی واگذار شد.

تنظیم خبر: لیلا محمودزاده

ویرایش: علیرضا صفاخو

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: ایلنا

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *