سیدمظفر عبدالله تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی در کشاورزی را ایجاد کشت قراردادی در کشور عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی”اگروفودنیوز”، سید مظفر عبدالله”مدیرعامل شرکت کشت و صنعت روژین تاک”در حاشیه اولین همایش نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی در خصوص کشت قراردادی با کشاورزان توسط این شرکت به خبرنگار ما گفت: کشاورزی قراردادی درشرکت روژین تاک حدود بیست سال گذشته شروع شد و تقریبا بانی این سیستم در ایران من هستم.
این فعال صنعت کنسرو کشور افزود: در کشاورزی قراردادی پیشرفت های زیادی انجام شده که در این زمینه مدیریت آب،زمین و آموزش کشاورزان به طریقی بوده که ما ۳۶۰۰ کشاورز تربیت شده داریم. زمین های کشاورزی را مدیریت کردیم و با ایجاد کیلنیک کشاورزی به وضعیت آفات رسیدگی کردیم با به کارگیری مناسب سم و کود و بذر، بهترین بذر دنیا را وارد و به کشاورزان ارائه کردیم.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت روژین تاک تصریح کرد: من اعتقاد دارم کشت قراردادی که با پیگیری ما و همچنین توصیه وزارت جهاد کشاورزی (توسط وزیر محترم و معاونانشان) به انجام این کار، اگر کشاورزی قراردادی به طور کامل پیاده شود، معضل بزرگ کشاورزی کشور حل می شود و تنها راه برون رفت از .ضعیت فعلی، کشاورزی قراردادی یا( contract farming) است ولاغیر.
عبدالله در پاسخ به پرسش اگروفودنیوز مبنی براینکه “سال ۱۴۰۳ سالی پر از چالش برای کشور بود که شهادت رئیس جمهور کشور و انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل کابینه جدید و تنش های منطقه ای بین ایران و رژیم صیهونیستی بخشی از این مسائل بود و تاثیر آن بر رونمد تولید کشور” گفت: به هر جهت صنعت نیزبخشی از جامعه استو هر معضلی که برای جامعه پیش بیاید ، صنعت کشور را هم متاثر می کند ولی اصول تعریف مدیر یعنی اینکه بتواند چه در زمان خوب وآرامش و چه در زمان بحران بتواند کشتی صنعت خود را هدایت کند ولی حتما فراز و نشیب و مشکلات را هم به همراه دارد اما ما مدیران واقعی مشکلات را حل و پشت سر می گذارند.
مدیرعامل شرکت روژین تاک اظهار داشت: امسال وضعیت خیلی سختی داشتیم بارندگی های بی موقع،سرمای نا به هنگام، همه کشاورزان ما را اذیت کرد ولی به هر جهت به نوعی این چالش ها را مدیریت کردیم که تا حدی باعث جبران مافات برای کشاورزان و مصرف کننده شد.
عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران در خصوص کشت فراسرزمینی در کشور و توسط شرکت روژین گفت: سال ها پیش من به اتفاق وزیر وقت جهاد کشاورزی به کشور همسایه ارمنستان سفری داشتیم که مقرر شد در این کشور کشت فرامرزی ایجاد کنیم به دلیل اینکه در اثر تصمیمات نابجا در مورد خودکفایی گندم و غیره ما زمین ها و آب های زیرزمینی مان را تخلیه و از دست داده بودیم.
وی افزود: اعتقد داریم کشت فرامرزی منافع ملی ما را در پانزده کشور همسایه تامین می کند و در فاصله های دور خیلی سخت است ولی ما می توانیم کار بکنیم و کشت فرامرزی را رایج کرد.
سیدمظفر عبدالله عنوان کرد: من اولین قدم در کشت فرامرزی را در دشت چم چم کردستان عراق برداشتم که ان شالله در آینده نتیجه آن مشخص می شود ولی کشورهایی مثل ارمنستان،گرجستان ،آذربایجان و ترکیه این امکان را دارند که ما بتوانیم برای این منظور این مسئله را پیاده کنیم .
این کارآفرین نمونه که در اولین همایش صنایع کنسرو مورد تقدیر قرار گرفت در پایان از فعالیت ریاست و هیئت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران تشکر کرد و گفت: حدود ۳۸ سال است که عضو این تعاونی صنایع کنسرو ایران هستم خوشبختانه در این مقطع زمانی سندیکا بسیار خوب عمل کرده و باعث شدند که سندیکای صنایع کنسرو، جان تازه ای بگیرد و از گذشتگان و پیشکسوتان این صنعت یاد می کنم این همایش به خوبی برگزار شد، پنل های تخصصی هم ایجاد کردند که یکی از پنل ها کشاورزی قراردادی است که ان شا الله پنجشنبه صبح توسط من اجرا خواهد شد.