اهم اخبار

عراق، امارات و روسیه سه مقصد اول صادرات میوه و تره‌بار + جدول

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

سه کشور عراق، امارات و روسیه به ترتیب با واردات ۹۲۱، ۱۵۳ و ۱۳۰ میلیون دلار از محصولات میوه و تره‌بار ایران در صدر جدول اولین واردکننده های محصولات تره‌بار از ایران قرار دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در ۱۲ ماه سال ۱۳۹۷ در مجموع ۱۵۸۹ میلیون دلار  به وزن ۴۰۷۷ هزار دلار  میوه و تره‌بار صادر شد. 

با توجه به میزان صادرات محصولات میوه و تره‌بار در ۱۲ ماه سال ۱۳۹۶ به ارزش ۱۱۸۱ میلیون دلار و به وزن ۳۷۳۶ هزار تن به لحاظ ارزشی صادرات این محصولات در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به لحاظ ارزشی ۳۵ درصد و به لحاظ وزنی ۹ درصد افزایش داشته است. 

این گزارش می‌افزاید: عراق، امارات و روسیه ۳ مقصد اول صادرات محصولات میوه‌ و تره‌بار در سال ۹۷ بوده است، بطوری که از ۱۵۸۹ میلیون دلار صادرات  محصولان میوه و تره بار ایران به کشورهای مختلف ۹۲۱ میلیون دلار محصولات میوه و تره‌بار به عراق و ۱۵۳ میلیون دلار به امارات و ۱۳۰ میلیون دلار به روسیه صادر شده است. 

گفتنی است میزان صادرات محصولات میوه و تره‌بار در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۶ به کشور عراق ۵۹۶ میلیون دلار و افغانستان ۱۳۵ میلیون دلار و روسیه ۱۰۳ میلیون دلار بوده است. 

در سال ۱۳۹۷ میزان صادرات گوجه فرنگی به کشور عراق به ارزش ۱۶۹ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۶ میزان صادرات این محصول به این کشور به ارزش ۱۰۱ میلیون دلار بوده است. 

در سال ۹۷ ایران ۲۲ میلیون دلار گوجه فرنگی به روسیه و ۱۹ میلیون دلار از این محصول را به امارات صادر کرده است، البته در سال ۹۶ دومین مقصد صادرات گوجه فرنگی ایران کشور افغانستان بوده که ۲۱ میلیون دلار گوجه فرنگی ایران را خریدار کرده و پاکستان هم با واردات ۱۰ میلیون دلار گوجه فرهنگی ایران سومین مقصد صادراتی این محصول بوده است. 

کشور عراق در سال‌های ۹۶ و ۹۷ مقصد اول صادرات محصولات دیگری مانند هندوانه، سیب درختی، خیار و سیب زمینی نیز بوده است. 

روسیه در سال ۹۷، ۱۴ میلیون دلار خیار از ایران و در سال ۹۶، ۲۰ دلار از این محصول را از ایران خریداری کرده است. 

عمده مشکلات توسعه صادرات محصولات میوه و تره بار مشکلات مربوط به تعهد سپاری ارزی، عدم بضاعت و آشنایی کافی با روش‌های اصولی برداشت، جمع‌آوری، بسته‌بندی، حمل و نقل و نگهداری که باعث خرابی و فساد پذیر بودن محصول می‌شود است. همچنین مشکلات گمرک و هزینه حمل هوایی، عدم وجود امکانات لجستیکی متناسب، عدم شناخت صحیح از بازارهای هدف و سلایق الگوی مصرفی و ارسال محصول به صورن فله‌ای و عدم بسته‌بندی مناسب مورد نیاز کشورهای هدف از سایر مشکلات در توسعه صادرات محصولات میوه و تره‌بار است.

سرویس خبری: کشاورزی

آرش مجتهدی

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *