اهم اخبار

قیمت کالاهای اساسی در یک سال گذشته چقدر تغییر کرد؟

بدون دیدگاه

بررسی قیمت کالاهای اساسی در ابتدای تیر نسبت به ماه مشابه سال قبل نشان می‌دهد که قیمت کالاها در  یک سال گذشته بین هشت (تیرآهن) تا ۳۶۷ (روغن مایع آفتابرگردان معمولی) درصد افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، بر اساس گزارش کارگروه رصد و پایش قیمت اقلام اساسی و پر مصرف بازار کشور منتهی به اول تیر که از سوی انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان منتشر شده، قیمت ۵۲ قلم کالا در ۹ گروه بررسی شده است.

افزایش ۳۹ تا ۱۱۵ درصدی قیمت محصولات پروتئینی

بر اساس این گزارش قیمت گروه محصولات پروتئینی شامل گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت گوسفند و گوساله و گوسفند و گوساله زنده دراول تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بین ۳۹ تا ۱۱۵ درصد افزایش یافته است.  

طی یک سال گذشته قیمت هر کیلو گوشت گوساله با ۶۱ درصد افزایش به حدود ۱۸۷ هزار تومان، هر کیلو گوشت گوسفندی با ۴۲ درصد افزایش به بیش از ۱۸۰ هزار تومان  و هر کیلو گوشت مرغ تازه با ۱۰۱ درصد افزایش به ۵۲ هزار و ۴۰۰ تومان رسیده است. همچنین در این مدت قیمت هر کیلو گوساله و گوسفند زنده ۵۷ و ۳۹ درصد افزایش یافته است. اما بیشترین افزایش قیمت در گروه محصولات پروتئینی مربوط به تخم مرغ است که قیمت هر کیلو از آن ۱۱۵ درصد افزایش به حدود ۳۸ هزار تومان رسیده است.

گروه لبنیات شامل انواع شیر، پنیر و کره نیز در یک سال گذشته بین ۷۸ تا ۱۵۲ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش مربوط به شیر خام در دامداری  به قیمت ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان به ازای هر لیتر بوده است. بر این اساس قیمت هر کیلو شیر پاستوریزه بطری کم چرب و شیر استریل پاکتی نیز به ترتیب با ۹۹ و ۷۸ درصد افزایش نسبت به تیر سال قبل به نزدیک به لیتری ۱۹ هزار و ۵۰۰ و ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده است. قیمت پنیر ۴۰۰ گرمی و کره ۱۰۰ گرمی پاستوریزه نیز با افزایش ۱۳۳ و ۱۰۵ درصدی طی یک سال گذشته به حدود ۲۱ و ۱۳ هزار تومان رسیده است.  

قیمت شکر بیش از ۲ برابر شد

افزایش قیمت گروه قند، شکر و چای نیز طی یک سال گذشته ۲۶ تا ۱۰۲ درصد بوده است. در این مدت قیمت هر کیلو قند ۸۲ درصد، شکر فله ۷۲ درصد، شکر بسته بندی ۱۰۲ درصد و انواع چای بین ۲۶ تا ۳۳ درصد افزایش یافته است. بنابراین در اول تیر امسال قیمت هر کیلو قند به حدود ۳۱ هزار تومان، شکر ۲۶ هزار تومان و چای به ۱۴۲ تا ۱۴۷ هزار تومان رسیده است.

افزایش ۲۴۱ تا ۳۶۷ درصدی قیمت انواع روغن 

در این میان از بین انواع روغن، قیمت روغن نیمه جامد ۴.۵ کیلویی با ۲۴۱ درصد افزایش در یک سال گذشته به حدود ۳۴۵ هزار تومان رسیده است. اما قیمت روغن مایع آفتابگردان معمولی و سرخ کردنی ۳۶۷ و ۳۶۳ درصد افزایش یافته و به بیش از ۶۳ هزار تومان رسیده است.  

بررسی قیمت گروه کالایی غلات و حبوبات شامل انواع برنج، ماکارونی و حبوبات در یک سال گذشته نیز حاکی از افزایش ۲۸ تا ۲۰۱ درصدی قیمت این کالاهاست. بر این اساس برنج ایرانی یعنی هاشمی و طارم با ۱۹۰ و ۲۰۱ درصد افزایش طی این مدت به میانگین ۱۱۰ هزار تومان رسیده، اما این افزایش قیمت در برنج خارجی شامل هندی و پاکستانی کمتر یعنی حدود ۵۸ و ۵۹ درصد بوده و قیمت این دو محصول در تیر ماه امسال به حدود ۳۷  و ۴۰ هزار تومان رسیده است. قیمت ماکارونی ۵۰۰ گرمی نیز با ۱۶۸ درصد افزایش در این مدت به حدود ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است.  

محدوده قیمت حبوبات

از بین انواع حبوبات نیز در یک سال گذشته قیمت عدس، لوبیا چیتی، نخود و لپه، به ترتیب ۸۴، ۶۸، ۶۴ و ۲۸ درصد افزایش یافته است. به طوری که در ابتدای ماه جاری قیمت انواع حبوبات یاد شده در محدوده ۵۰ تا ۶۲ هزار تومان بوده است.  

گروه مورد بررسی بعدی در گزارش انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان میوه، صیفی و مواد غذایی است که طی یک سال گذشته بین ۳۱ تا ۱۴۴ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. بیشترین افزایش قیمت در این گروه، در مدت یاد شده مربوط به سیب زمینی است که با افزایش ۱۴۴ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل به ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و بعد از آن رب گوجه فرنگی با ۱۳۲ درصد و پیاز زرد با ۱۰۱ درصد افزایش نسبت به سال قبل در رتبه دوم و سوم قرار می گیرند. قیمت این دو محصول در ابتدای تیر به حدود ۹۹۰۰ و ۳۷ هزار و ۷۰۰  تومان رسیده است.  

از بین سایر میوه، صیفی و مواد غذایی در یک سال گذشته قیمت خرما مضافتی د ۸۸، سیب قرمز و زرد ۸۰ و ۷۶ درصد و گوجه فرنگی ۷۸ درصد افزایش یافته است.  

گفتنی است از ۲۲ اردیبهشت امسال ارز دولتی کالاهای اساسی حذف و یارانه نقدی جایگزین آن شد و علت افزایش قیمت کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته همین موضوع است.

سرویس خبری: صنعت غذا

منبع: انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *