در جلسه شورای گفتگوی استان خراسان رضوی، طرح موانع و مشکلات اتحادیه صادرکنندگان صنایع لبنی استان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، در این نشست پیرامون عدم انجام تکالیف قانونی در برنامه ششم برای حمایت از صنعت شیر، لزوم اعمال سیاستهای تشویقی دولت در خصوص افزایش مصرف این محصول و پیشنهاد الحاق در برنامه هفتم توسعه مطابق با سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور، کاهش هزینههای سربار تولید و تضامین تامین علوفه بحث و بررسی صورت گرفت.
«مهدی هدایت نیا»، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی بیان کرد: قیمت شیر از سال ۱۳۹۰ تاکنون افزایش به شدت چشمگیری داشته است. قیمت شیر در ایران از سال گذشته تاکنون ۱۱۲ درصد افزایش یافته و این زنگ خطری است که در حوزه صنایع لبنی به صدا درآمده است. در سالهای اخیر هیچ کارخانه جدیدی در صنعت شیر در استان ایجاد نشده و بسیاری از گاوداریهای سنتی تعطیل شدهاند.
وی افزود: علاوه بر این در برنامه هفتم توسعه دولت صورت مسئله را به کلی پاک کرده و پیگیریهای بسیار زیادی انجام دادیم که در برنامه هفتم گذاشته شود و قرار شده در برنامه هفتم گذاشته شود.
«مریم سراج احمدی»، عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی استان خراسان رضوی نیز با بیان اینکه برخی از مسائل صنعت شیر استان در داخل استان قابل حل است، اظهار کرد: متاسفانه تشکیل جلسه کمیته شیر استان اجرایی نشد. همچنین هزاران واحد بدون پروانه صنفی و بهداشتی در حال فعالیت هستند که باید ساماندهی شوند. از سویی، متاسفانه شیر خام تولیدی خراسان رضوی از استان خارج شده و محصولات فرآوری آن با ۲ برابر قیمت به خود استان بازمی گردد و این روال باید اصلاح شود.
وی اضافه کرد: دولت یارانه ای به توزیع شیر رایگان در مدارس اختصاص نداده است و خیرین نیز به دلیل مشغولیتهای زیاد در بخشهای دیگر نمیتوانند هزینه این بخش را متقبل شوند.
قنبری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این خصوص گفت: لازم است موضوع حمایت از صنایع شیر در قانون برنامه هفتم توسعه کشور گنجانده شود.
وی همچنین از کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی میزان دامهای سنگین و سبک استان پس از اجرای هدفمندسازی یارانهها خبر داد و خواهان تأمین اعتبار برای خرید علوفه استان شد.
غلامرضا قنبری افزود: اگر برای صاحبان صنایع لبنی، تولید محصولات فرآوری شده شیر، صرفه اقتصادی ندارد، مشکلات را اعلام کنند تا در کارگروه ستاد تسهیل مطرح و بررسی شود.
نظری، استاندار خراسان رضوی هم در این خصوص بیان کرد: در حوزه لبنیات پیشنهاد من این است یک کارگروه ویژه برای موضوع دامداری و کشاورزی که دو سال تحت تأثیر خشکسالی مفرط و شدید قرار گرفته، تشکیل شود و این موضوعات در ذیل آن بررسی و رفع شود.