اهم اخبار

مدیرعامل شرکت صنایع غذایی ساتراپ کیمیا ترکیه مطرح کرد: صنعت قهوه در ایران قابلیت بالایی برای رشد دارد

بدون دیدگاه

مهدی ساتراپ می‌گوید: رقابت سالم بین برندها نه‌تنها تهدید نیست، بلکه می‌تواند به توسعه فرهنگ مصرف قهوه کمک کند.

مهدی ساتراپ متولد سال ۱۳۶۱ از اردبیل و دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی است، اما مسیر حرفه‌ای وی از دوران دانشجویی آغاز شد. در کنار تحصیل، همواره درگیر فعالیت‌های تجاری بوده و در کنار تحصیلات رسمی، دوره‌های متعددی مانند مدیریت زمان، مدیریت استراتژیک و DBA را نیز سپری کرده است. همچنین از سال ۱۳۸۵ در کشورهای مختلف مثل برزیل، اندونزی، هند، ویتنام، و ایتالیا دوره‌های تخصصی قهوه گذرانده است.

آشنایی وی با قهوه به دوران دبیرستان برمی‌گردد که برای امتحانات نهایی قهوه عربی همراه با دلو (قهوه جوش عربی) از پدرش هدیه گرفت که همین هدیه باعث ایجاد علاقه‌ به این محصول بی‌نظیر شد.

در ادامه گفت‌وگو با مهدی ساتراپ مدیرعامل صنایع غذایی ساتراپ را بخوانید.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، مهدی ساتراپ مدیرعامل صنایع غذایی ساتراپ گفت: در یکی از سفرهایم به ترکیه با قهوه فوری MacCoffee  آشنا شدم و همین محصول ساده جرقه‌ای شد که به دنیای قهوه وارد شوم.

این کارآفرین کشور با بیان اینکه تمام دوره‌های آموزشی گذرانده شده کارآمد بودند، افزود: دوره‌های قهوه در کشورهای مختلف تأثیر عمیقی بر من گذاشتند. به‌ویژه دوره‌ای که در اندونزی با شرکت PT. Saleh  گذراندم، دانش من را درباره زنجیره تولید قهوه عمیق‌تر کرد. همچنین آموزش در برزیل برای شناخت دانه‌های قهوه و دوره برشته‌کاری در کارخانه KIMBO  ایتالیا نقطه عطفی در مسیر حرفه‌ای من بود.

مدیرعامل شرکت ساتراپ کیمیا ضمن بیان اینکه همکاری با برندهای مک کافی، محمود، کیمبو، آلتونسا تاثیری زیادی بر فعالیت وی داشته، اظهار کرد: تعاملات مداوم با برندها باعث درک کامل استراتژی‌های تولید و فروش شد.

وی افزود: تجربه همکاری و دوستی ۱۵ ساله با آقای Tan Wang Cheow، مالک برند Food Empire، نقطه عطف دیگری بود و از دو سال پیش نمایندگی شرکت‌های Food Excellence ، IndusCoffee ، FrieslandCampina و Elcafe  را در ترکیه در اختیار داریم و سالانه ۶۰۰۰ تن محصولات قهوه از جمله پودر خامه‌ای کننده قهوه و قهوه فوری به بازار ترکیه وارد و بین به تولیدکنندگان صنعت قهوه توزیع می‌شود و همچنین از اواسط امسال نیز به دنبال تامین این اقلام در بازار ایران هستند.

ساتراپ با اشاره به اینکه بازار قهوه در ایران با رشد قابل‌توجهی مواجه بوده است، گفت: همچنان سرانه مصرف قهوه در کشور پایین است که با توجه به ورود نسل جوان‌تر و تغییر سبک زندگی، پیش‌بینی می‌کنم در سال‌های آینده مصرف قهوه در ایران دو برابر شود.

وی با بیان اینکه برای ورود به صنعت قهوه باید ابتدا دانش پایه درباره قهوه و بازار آن را کسب کرد، خاطرنشان کرد: شروع بدون تحقیق و شناخت بازار، اغلب به شکست منجر می‌شود و با توجه به اینکه صنعت قهوه فرصت‌های زیادی از فروش آنلاین محصولات مرتبط با قهوه، تجهیزات کوچک تا تأسیس کافی‌شاپ دارد، سرمایه‌گذاری آگاهانه کلید موفقیت در این حوزه خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ساتراپ کیمیا ترکیه عنوان کرد: رشد مصرف قهوه در منطقه کاملاً محسوس است. حتی در کشورهایی که مصرف چای غالب بوده، مثل ایران و ترکیه، قهوه به تدریج جای خود را پیدا کرده است. به‌رغم تحریم‌ها و چالش‌های اقتصادی، پتانسیل رشد در بازار داخلی و صادراتی قهوه وجود دارد.

این فعال صنعت غذا با بیان اینکه تحولات اقتصادی بی‌شک تأثیراتی دارد، اما نمی‌توان آن را تنها عامل تعیین‌کننده دانست، عنوان کرد: اگر نوشیدن قهوه به عادت تبدیل شود، حتی با افزایش قیمت، مردم به خرید آن ادامه خواهند داد. می‌توان این موضوع را با افزایش قیمت چای در ایران طی چند سال گذشته مقایسه کرد؛ با وجود گرانی، نه‌تنها مصرف چای کاهش نیافت، بلکه برندهای جدیدی نیز وارد بازار شدند و هرکدام سهمی از بازار به دست آوردند.

وی گفت: با افزایش قیمت قهوه در بازار ترکیه و تورم فزاینده سال جاری، حتی با بی‌سابقه بودن افزایش قیمت قهوه در ۷۰ سال اخیر، مصرف آن کاهش نیافته است، به‌ویژه قهوه ترک همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و حتی بیش از پیش در بازار ترکیه معامله می‌شود.

ساتراپ اظهار کرد: تجربه و آمار نشان می‌دهد که اغلب سلیقه افراد در نوشیدن قهوه با طعم‌های شیرین آغاز می‌شود ولی با گذر زمان و پس از چندین تلاش برای یافتن تعادل مناسب در طعم، به تدریج به سمت مصرف قهوه تلخ (بلک کافی) روی می‌آورند که این تغییر، فرایندی طبیعی است و با افزایش آگاهی از طعم‌های مختلف قهوه و پیدا کردن سلیقه شخصی اتفاق می‌افتد.

وی افزود: این روند، همگام با تحولات اقتصادی و تغییر عادت‌های مصرف‌کنندگان، نشان‌دهنده قدرت فرهنگی و جایگاه قهوه در زندگی روزمره افراد است.

مدیرعامل شرکت ساتراپ کیمیا با بیان اینکه کیفیت قهوه به عوامل متعددی بستگی دارد، گفت: نوع دانه، نحوه نگهداری، و فرآیند برشته‌کاری حتی جزئیاتی مثل دمای انبار یا عطر محیط می‌توانند کیفیت دانه قهوه را تحت تأثیر قرار دهند.

وی اظهار کرد: بهترین قهوه، به سلیقه و طبع هر فرد بستگی دارد. به عبارت دیگر، ممکن است یک قهوه با قیمت کیلویی ۵۰ دلار برای کسی سرو کنید، اما او هیچ لذتی از آن نبرد در مقابل، همان فرد ممکن است از یک قهوه ۳ دلاری چنان لذت ببرد که مدهوش عطر و طعم آن شود.

ساتراپ در ادامه افزود: بحث شناخت قهوه مطرح نیست؛ بلکه مسئله اصلی تفاوت در ذائقه افراد است. طعم و سلیقه شخصی هر فرد است که تعیین می‌کند کدام قهوه برای او بهترین است، نه صرفاً کیفیت یا قیمت آن.

وی گفت: در مورد سلیقه شخصی خودم، من به قهوه‌های عربیکای اتیوپی علاقه‌مندم. به‌طور کلی، طعم و عطر قهوه‌هایی که خاستگاهشان کشور اتیوپی است، برای من جذابیت ویژه‌ای دارد و همیشه آن‌ها را ترجیح می‌دهم.

مدیرعامل شرکت ساتراپ کیمیا عنوان کرد: این مجموعه در حال برنامه‌ریزی برای تولید یک برند داخلی با استانداردهای جهانی است که قابلیت رقابت با برندهای بین‌المللی را داشته باشد. همچنین ارائه محصولاتی با کیفیت متمایز با تکنولوژی‌های مدرن در دستور کار قرار دارد.

این فعال صنعت قهوه در خصوص فرهنگ سازی قهوه اسپشیالیتی در ایران اظهار کرد: این کار نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت و استراتژی‌های بازاریابی است. بازار اسپشالیتی حتی در اروپا هم عمر زیادی ندارد، اما به‌طور کلی، آشنایی مردم با قهوه تخصصی می‌تواند ارزش افزوده زیادی برای این صنعت به همراه داشته باشد.

مهدی ساتراپ در پایان گفت: صنعت قهوه در ایران ظرفیت بالایی برای رشد دارد. رقابت سالم بین برندها نه‌تنها تهدید نیست، بلکه می‌تواند به توسعه فرهنگ مصرف قهوه کمک کند. امیدوارم با تلاش‌های جمعی، این صنعت را به جایگاهی شایسته در بازار جهانی برسانیم.

سرویس خبری: صنعت غذا

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *