رییس هیات مدیره اتحادیه تعاونیهای توزیع و فروش محصولات غذایی گفت: قطعا فشار اقتصادی بر تولیدکنندگان بسیار زیاد بوده است. ولی اغلب آنها رفاه و تامین نیاز هم وطنان را در اولویت قرار داده و علیرغم همه مشکلات کمر خم نکرده و با تمام توان سعی کردهاند بدون افزایش چشگیر قیمتها با حداقل سود و گاها زیان همچنان به تولید و تامین مایحتاج مردم ادامه دهند و این به روحیه ایرانی و نوع دوستی مردم این کشور بر میگردد.
مهدی کریمی تفرشی در گفتوگو با ایلنا گفت: ایران کشوری است غنی از سرمایهها و ثروت ملی و فرهنگ و پیشینهای غنی که نخبگان و دانشمندان بزرگی از این خاک برخاسته و گنجینه ای از دانش و علم و بالندگی است. انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست. پیشرفتهایی که ایران در طول ۴۰ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی در حوزه های مختلف صنعت بوژه صنعت غذا داشته بسیار درخور توجه، تحسین و اهمیت است.
رییس هیات مدیره اتحادیه تعاونیهای توزیع و فروش محصولات غذایی اظهار داشت: پیشرفت پر سرعت دانش و تکنولوژی در ایران و دستیابی به فناوریهای نوین از واقعیتهای غیر قابل انکاری است که کشور ما و دانشمندان ایرانی در دنیا گوی سبقت را از بسیاری از کشورها ربودهاند و امروزه شاهد نفوذ پرقدرت این دانش و فناوری در تمام حوزههای صنعت و بویژه صنعت غذای کشور هستیم. استفاده از فناوریهای نانو در صنایع غذایی از پیشرفتهایی است که در سالهای اخیر شاهد آن هستیم و همچنان در حال رشد و گسترش است.
رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت جوانان تهران گفت: امنیت غذایی مهمترین مفهومی است که جامعه جهانی بشدت به تمرکز بر روی آن نیاز دارد و ایران در طول سالهای پس از انقلاب به یک پیشرفت چشگیر در حوزه امنیت غذایی دست یافته است.
تفرشی در ادامه افزود: بررسیها نشان میدهد رژیم پهلوی در دهه ۴۰ شمسی (دهه ۶۰ میلادی ) با استراتژی نادرست خود که تحت عنوان اصلاحات ارضی از آن یاد می شد، باعث بیمار شدن اقتصاد ایران شده بودکه نشانههای این بیماری را در عرصههای مختلف اقتصاد می توانستیم به وضوح مشاهده کنیم.
ریاست هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان محصولات غذایی گفت: توسعه پایدار کشاورزی ، افزایش بهر وری از کشاورزی با کاهش ضایعات محصولات کشاورزی ، بهبود تولید و متعادل کردن مصرف ، تقویت زیر ساختهای کشاورزی و افزایش بهرهوری ، اصلاح سیستمهای آبیاری و توجه به صنایع تبدیلی و ایجاد فضاهای مدرن کشاورزی از دیگر دستاوردهای مهم در طول این سالهاست که بسیار مورد توجه مسئولین و متخصصان قرار گرفته و تلاشهای زیادی در این راستا صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب اسلامی، ارزش صادرات غیرنفتی به یک میلیارد دلار هم نمیرسید، اما این رقم هم اکنون به رقمی نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار رسیده است.
عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران اظهار داشت: محصولات با کیفیت کشورمان امروز در بازار بسیاری از کشورهای جهان میدرخشد و در زمینه صادرات رشد چشگیر و قابل ملاحظهای داشتهایم و این نشانه رشد کیفیت و مطابقت محصولات ایرانی با استانداردهای جهانی است.
مهدی کریمی تفرشی گفت: صنایع تبدیلی در سالهای پس از انقلاب رشد و توسعه چشگیری داشته است. توان مهندسان و نخبگان ایرانی در طراحی و ساخت بسیاری ماشین آلات از دیگر دستاوردهای میهن عزیزمان در طول این سالهاست. در حالی که پیش از انقلاب اغلب مواد اولیه، محصولات غذایی و ماشی آلات و مواد و تجیزات بسته بندی وارداتی بود امروزه در تولید و دستیابی به بسیاری از این مواد و تجیزات به خودکفایی رسیدهایم و کمتر نیاز به واردات داریم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور طی سالهای اخیر با فراز و نشیبهای فراوانی مواجه بوده است که بر فضای تولید و صنعت کشور بیتأثیر نبوده است. تولیدکنندگان و صنعتگران شریف ایرانی دورانهای سخت بسیاری را در طول این سالها پشت سرگذاشتهاند مانند جنگ تحمیلی، تحریم، زلزله و بسیاری از بحرانهای طبیعی. قطعا فشار اقتصادی بر تولیدکنندگان بسیار زیاد بوده است. ولی اغلب آنها رفاه و تامین نیاز هم وطنان را در اولویت قرار داده و علیرغم همه مشکلات کمر خم نکرده و با تمام توان سعی کردهاند بدون افزایش چشگیر قیمتها با حداقل سود و گاها زیان همچنان به تولید و تامین مایحتاج مردم ادامه دهند و این به روحیه ایرانی و نوع دوستی مردم این کشور بر میگردد. هر چند متاسفانه سوء استفادههایی از سوی برخی سودجویان صورت گرفته و نواقص و مشکلاتی هم وجود داشته است.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران تاکید کرد: قطعا اغلب تولیدکنندگان در طول سالهای تحریم در زمینه تامین مواد اولیه از بسیاری از کشورها دچار مشکلات عدیدهای بودهاند ضمن اینکه نوسانات نرخ ارز نیز دشواریهایی را در زمینه تولید و واردات ایجاد کرد. اما بیانات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی همراه سرلوحه کار بسیاری از تولیدکنندگان و صاحبان صنایع بوده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۵۶ میزان تولید ناخالص داخلی ۱۱۹ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۱۳۹۳ با ۱٫۷ درصد رشد به ۲۰۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مهدی کریمی تفرشی ادامه داد: اگر چه ایران به لحاظ تولید ناخالص داخلی در رتبه ۱۸ قرار دارد ولی بر اساس پتانسیلهای بالقوه سرزمینی ( وسعت سرزمین، دسترسی به آبهای آزاد بینالمللی، تعداد همسایگان، بازار منطقه، کریدورهای حمل و نقل و ….) و نیروی انسانی (تعداد جمعیت در سن کار و میران تحصیلات)، ایران میتواند در رتبه ۱۲ در جهان قرار گیرد و جزو اقتصادهای پیشرو در جهان به شمار آید.
وی همچنین افزود: موج جمعیتی ایجاد شده در دهه ۶۰ در حال حاضر تبدیل به نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده آماده ورود به بازار کار گردیده است. افزایش جمعیت جوان تحصیل کرده و آماده ورود به بازار کار، فرصت منحصر به فردی را در اختیار اقتصاد ایران برای جهش قرار داده است.
کارآفرین برتر جهان اسلام گفت: در ۴۰ سال گذشته توانستیم در حوزههای مختلف صنعتی به پیشرفتهای قابل ملاحظهای دست یابیم. یکی از جنبه های دیگر پیشرفت علمی بعد از انقلاب اسلامی توسعه صنایع غذایی بود که توانستیم با استفاده از تکنولوژی روز دنیا محصولات با کیفیت و با سرعت بالا تولید کنیم و از آنجایی که ماشینآلات در صنایع غذایی حرف اول را میزنند، مهندسان ایرانی توانستند با استفاده از مهندسی معکوس برخی از ماشینآلات صنایع غذایی مانند آب میوهسازی را در داخل کشور تولید کنند.
وی گفت: قبل از انقلاب به دلیل نابودی کشاورزی سنتی ایران، بسیاری از نیازمندیهای روزانه مردم از قبیل مرغ از فرانسه، گوشت از استرالیا، تخممرغ از رژیم صهیونیستی، سیب از لبنان، مواد لبنی از دانمارک و … وارد میشد. بر اساس آمار در رژیم گذشته کشور تنها قادر بود غذای ۳۳ روز را در داخل تهیه کند. اکنون با توجه به ۲ برابر شدن جمعیت، کشور میتواند غذای ۳۰۰ روز را در داخل تهیه کند و با روندهای موجود در آینده به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
تفرشی اظهار داشت: سرعت پیشرفت علمی در ایران براساس گزارش محافل علمی بینالمللی، ۱۱ برابر سرعت متوسط رشد علم در جهان است. این عدد نشان میدهد که ایران با چه سرعت بالایی در حال کمکردن فاصله خود نسبت به کشورهای پیشرفته جهان بوده و با این سرعت میتواند روزی از تمامی کشورها در عرصه تولید علم جلو نبرند. اکنون ایران در جایگاه دوازدهم علم جهان قرار دارد.
مشاور عالی در کمیته فناوریهای نو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: دستاوردهای ارزشمند در حوزه نانو، لیزر و … از دیگر آثار پیشرفتهای علمی و فناوری ایران بعد از انقلاب است. علم نانو تحولات بزرگی را در جهان ایجاد کرده و در ایران این نوع علم از جایگاه و موقعیت خوبی برخوردار شده است. با توجه به حوزههای کاربرد نانو از قبیل تولید و انباشت دارو، تشخیص بیماریها، سمزدایی از آب، افزایش بهرهوری در کشاورزی، انباشت و نگهداری محصولات کشاورزی و مواد غذایی، کنترل آفات و سالمسازی هوا، در آینده آثار این دستاوردها در زندگی مردم قابل لمس خواهد بود. ایران اکنون رتبه ۱۲ جهانی را در حوزه نانو دارد.
تفرشی خاطرنشان کرد: نرخ رشد اقتصادی در سال ۱۳۵۶، حدود ۷ / ۳- درصد بوده است که در سال ۱۳۹۵ این نرخ به ۵ / ۴ درصد رسیده است و بیانگر آن است که سرعت پیشرفت اقتصادی در سال های بعد از انقلاب به مراتب بیشتر از سال ۱۳۵۶ بوده است.
وی در ادامه افزود: با پیشرفت هایی که با سرعت چشمگیر در زمینه دانش و فناوری های نوین در حال انجام است پیش بینی می شود به زودی کشور ما به یکی از قطبهای صنعتی و علمی دنیا تبدیل شود. حضور هر چه پر رنگ نخبگان و دانشمندان و دانش پژوهان در مدیریت، طرحریزی و برنامه ریزی سیاستهای اقتصادی و صنعتی به رشد و پیشرفت هر چه بیشتر کشورمان و نزدیک تر شدن به افق روشن شکوفایی اقتصادی و درخشش میهن عزیزمان بر قله های افتخار کمک خواهد کرد.
کریمی اظهارداشت: بر اساس گزارش سازمان بین المللی آیسسکو جمهوری اسلامی ایران در میان ۵۷ کشور اسلامی از لحاظ علمی و پژوهشی و ثبت اختراع در رتبه اول کشورهای اسلامی قرار دارد. بر اساس سند توسعه؛ ایران تا پایان سال ۱۴۰۴ باید به قطب علمی در منطقه تبدیل شود و ۵۰ درصد از تولیدات ناخالص ملی از طریق فعالیتهای اقتصادی دانشگاهیان تأمین شود که این موضوع بهخوبی نقش دانش و فناوری و آموزش عالی را در تحقق اهداف این سند نشان میدهد.
وی در ادامه چنین گفت: حرکت به سوی اقتصاد دانشبنیان در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی امری است که به نگاه ویژه ای از سوی همه ارکان بدنه اقتصاد و صنعت و آموزش عالی کشور نیاز دارد و مدیریت همه جانبه و کارشناسانهای را میطلبد.
وی در ادامه افزود: ضمن اینکه حرکت به سوی تولید محصولات دانش بنیان از مصادیق اقتصاد مقاومتی است و زمینه ساز خودکفایی هرچه بیشتر کشور در تمامی عرصههاست و علاوه بر تامین نیازهای داخلی و کمک به رفع وابستگیهای اقتصادی زمینه ساز حضور قدرتمند در بازارهای جهانی است.
کریمی گفت: بنابراین در شرایط کنونی کشور ما بیش از پیش به یک حرکت و تحول جدی در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان و مبتنی بر فناوری نیاز دارد و این مهم جز با بسیج گسترده و همت عالی تمامی اجزای پیکره صنعت، دانشگاه و دولتمردان کشور و یک بازنگری جدی در پتانسیل های نهفته و توانمندی های موجود در این عرصه محقق نمی شود.
وی درآخر افزود: صاحبان اصلی این ثروتها و پتانسیل ها مردم بوده و این مردم هستند که توانایی شکوفاسازی این استعدادهای سرشار بهره برداری نشده و منابع عظیم در ایران را دارند.