به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: هم اکنون فصل عرضه دام به بازار است و همواره دام های تولیدی تا پایان شهریور باید به بازار عرضه شوند.
به گفته او، وزارت جهاد سیاست اشتباهی در خصوص تنظیم بازار در پیش گرفته است به طوریکه یک ماه پیش معاونت امور بازرگانی اعلام کرد که برای کاهش قیمت گوشت از روش تنظیم بازار مرغ مبنی بر بالابردن حجم تولید همزمان با واردات استفاده می کنیم.
صدردادرس ادامه داد: آذرماه ۱۴۰۲، گوساله پایه پروار وارد کشور شده بود که ابتدای امسال در کنار واردات گوشت گوساله، گوساله های پایه پروار سال گذشته وارد بازار شد که نتیجه این امر پایین آمدن قیمت گوشت، اشباع بازار و ضرر و زیان پرواربندها شده است. متاسفانه اکنون همین سیاست اشتباه را برای گوشت گوسفندی و همزمان گوشت گوساله انجام می دهند.
قیمت دام زنده به ۲۹۰ هزار تومان رسید
مدیرعامل اتحادیه دام سبک از کاهش قیمت دام زنده خبر داد و گفت: نرخ کنونی هر کیلو دام زنده به ۲۸۰ تا ۲۹۰ هزار تومان رسیده، اما در بازار به نسبت قیمت دام، قیمت گوشت تولید داخل ناشی از تحلیل نامناسب مسئولان کاهش نیافته است.
او درباره آخرین وضعیت واردات گوشت و دام زنده افزود: بنابر آمار گمرک در ۳ ماهه نخست امسال ۵ هزار و ۲۱۴ تن و ۸۰۰ کیلو دام زنده و ۵۱ هزار و ۴۹ تن گوشت گرم و منجمد وارد کشور شده است.
صدردادرس ادامه داد: با توجه به رسیدن قیمت هر کیلو دام زنده به ۲۹۰ هزارتومان، قیمت منطقی لاشه درب کشتارگاه ۵۸۰ هزار تومان است که با احتساب ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان هزینه جابه جایی و قطعه بندی با نرخ ۶۳۰ تا ۶۵۰ هزار تومان در سطح شهر باید عرضه شود که عدم نظارت علت اصلی عرضه با نرخ بالاتر است.
سیاست حذف تعرفه واردات گوشت در تضاد شعار سال است
مدیرعامل اتحادیه دام سبک افزود: مسئولان وزارت جهاد واردات گوشت را به بهانه تنظیم بازار انجام می دهند، حال اگر معتقد هستیم که گوشت قرمز از شمول قیمت گذاری خارج است ، نیازی به واردات گوشت نداریم و اگر بدنبال تنظیم بازار هستیم، چرا بر توزیع گوشت تولید داخل نظارت نداریم.
او با بیان اینکه حذف تعرفه واردات گوشت قرمز و مرغ و افزایش تعرفه واردات ذرت و جو در تضاد با یکدیگر هستند، افزود: ابتدای امسال هیئت دولت تعرفه واردات گوشت قرمز و مرغ را صفر کرد که این امر به معنای ارزانتر کردن گوشت وارداتی برای مصرف کننده است و از طرفی یک ماه پیش مصوبه ای بیرون آمد که تعرفه واردات جو افزایش یافت و همین مصوبه باعث افزایش ۳ هزار تومانی قیمت جو و ذرت در بازار شده است که این امر به معنای بالا بردن هزینه تولید گوشت داخل است.
صدردادرس با بیان اینکه مصوبه حذف تعرفه واردات گوشت در تضاد با شعار سال است، گفت: مصوبه حذف تعرفه در جهت ارزان کردن گوشت وارداتی و مصوبه دوم گران کردن گوشت داخل انجام شد و این ابهام ایجاد می کند که در سال جهش تولید سیاست اعمالی حذف تعرفه واردات در تضاد با این شعار است، از این رو باید شرایطی فراهم کرد که شعار سال محقق شود که با اتخاذ چنین سیاست هایی نه تنها جهش ایجاد نمی شود بلکه تولید سرکوب می شود.
سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان