وزیر جهاد کشاورزی از افزایش تولید شکر، برنج و گندم خبر داد و اعلام کرد که برنامههایی برای افزایش تولید محصولات اساسی تدوین شده که بدون افزایش سطح زیرکشت و کاهش مصرف آب همراه خواهد بود.
به گزارش ایسنا، محمود حجتی در نخستین نشست خبری سال ۱۳۹۶ اظهار کرد: گرچه وضعیت منابع آبی طی سال های گذشته بحرانی تر شده است اما پتانسیل تولید محصولات کشاورزی طی سالیان سال و ادوار گذشته ثابت بوده و تنها باید از آن به خوبی بهره برداری کرد.
وی افزود: برنامهای برای افزایش تولید محصولات کشاورزی اساسی تدوین شده و در حال اجراست که نمونه بارز آن خودکفایی در تولید گندم و رکوردشکنی در زمینه این محصول و شکر است و بسیاری از مشکلات اقتصادی نیز مانند نقدینگی و اشتغال حل می شود.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برنامهریزیهایی برای تولید شکر صورت گرفته و به این نتیجه رسیدیم که می توانیم از واردات بی نیاز شویم که رکوردشکنی در تولید این محصول و افزایش آن از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۲ به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال گذشته گواه این مسئله و پتانسیل خودکفایی در شکر است.
حجتی گفت: در زمینه افزایش تولید محصولات اساسی مانند دانههای روغنی نیز درصددیم بتوانیم در بازه زمانی مشخص ضریب خود اتکایی این محصول را تا ۷۰ درصد افزایش دهیم که البته زمانی این ضریب تا ۱۶ درصد رسیده بود اما طی سال های گذشته و در دولت دهم به کمتر از شش درصد رسیده بود.
وی اضافه کرد: برای برنج نیز به عنوان یک محصول استراتژیک برنامهای تدوین شده و سال گذشته نیز علیرغم اعمال محدودیت و ممنوعیت های نانوشته برای کشت برنج در استان های غیر شمالی، هشت درصد افزایش تولید داشتیم و هر جا تجهیز و نوسازی صورت گرفت پتانسیل و امکان کشت دوم برنج فراهم شده است.