مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۳میلیون و ۲۵۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت گندم رفته است و پیشبینی میکنیم تا پایان آذرماه ۶ میلیون هکتار زیر کشت گندم دیم و آبی برود.
اسماعیل اسفندیاریپور، در مورد آخرین وضعیت سطح زیر کشت گندم در سال زراعی جدید خاطرنشان کرد: تا تاریخ ۱۶ آبان ۹۶ حدود ۳ میلیون و ۲۵۳ هزار هکتار گندم آبی و دیم در استانهای سردسیر کشور کشت شده که بیش از ۵۷ درصد برنامه کشت ما را در سال زراعی جدید محقق کرده است.
وی اضافه کرد: ۲ میلیون و ۵۳۴ هزار هکتار گندم دیم کشت شده و ۷۱۸ هزار هکتار از آن مجموع کشت به گندم آبی اختصاص دارد.
مجری طرح گندم بابیان اینکه پیشبینی میکنیم امسال رقمی حدود ۶ میلیون هکتار در کشور به کشت گندم اختصاص یابد، تصریح کرد: استانهای گرمسیر و اقلیم معتدل نیز مانند استانهای خوزستان، نوار ساحلی خزر، ایلام، جنوب فارس، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان نیز کشت گندم را آغاز کردهاند که البته تا آخر آذرماه کشت گندم ادامه دارد.
وی همچنین در مورد راهکارهای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش کیفیت گندم تولید داخل که برخی نسبت به آن انتقاد داشته و گندم وارداتی را ترجیح میدهند، گفت: ۷۵ تا ۸۰ لاین و رقم گندم مرغوب بهعنوان بذر تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است که قیمت هر کیلوگرم بذر گندم اقلیم گرم کشور که عملکرد بالایی هم دارد،کیلویی ۱۷۶۰ تومان و هر کیلوگرم بذر گندم مربوط به اقلیم سرد کشور کیلویی ۱۶۳۰ تومان در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
اسفندیاریپور همچنین به کشاورزان توصیه کرد که میزان کود مصرفی خود را مطابق با نتایج آزمایش خاک و نظر کارشناسی کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی تعیین کنند، مضاف بر آنکه در کنار استفاده از کود اوره و فسفات از کود پتاس هم استفاده کنند.
وی تأکید کرد: کشاورزان استان خوزستان و آنهایی که کشت ذرت دانهای را در دستورکار دارند استفاده از کود پتاسه را بهعنوان یک ضرورت با توجه به شرایط نیاز خاک و محصول در دستور کار ق