اهم اخبار

تولید موفقیت آمیز ماهی و میگو از آب‌های نامتعارف در خوزستان

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

مدیرکل شیلات خوزستان، در مراسم برداشت میگو از طرح پایلوت “پرورش میگو با استفاده از زه آب کشاورزی در شهرستان خرمشهر” استفاده از آب های نامتعارف یا زه آب‌ها در تولید آبزیان به ویژه پرورش میگو را الگوی بسیار خوبی در سطح منطقه خواند و هدف از اجرای این طرح را افزایش بهره وری از آب، رشد تولید، اشتغالزایی و ارزآوری مطرح کرد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از ایسنا؛ فتح الله ابوعلی، در این مراسم که روز ۲۷ مهرماه برگزار شد، با اشاره به حجم وسیع آب های نامتعارف در خوزستان اظهار کرد: در استان خوزستان با توجه به توسعه زراعت و شبکه های آبیاری و زهکشی های موجود و میزان آب مصرفی، سالیانه بیش از ۳ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف وجود دارد؛ از سویی دیگر زه آب کشت و صنعت های بزرگ استان نیز به صورت متمرکز خارج شده و قابلیت مدیریت و استفاده دارند.

وی، بکارگیری از آبهای نامتعارف در مزارع پرورش آبزیان را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: در همین راستا ‌پروژه ای طی ۲ سال متوالی با همکاری اداره کل دامپزشکی استان، پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور و این اداره کل به منظور بررسی سلامت ماهی و میگوی تولیدی تعریف و نتایج تحقیقات و آزمایشات به عمل آمده مثبت ارزیابی شد.

مدیر کل شیلات خوزستان یادآور شد: استان خوزستان در حال حاضر که از مقام نخست آبزی پروری کشور برخوردار است، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف می کند در حالی که زه آب موجود در استان بالغ بر ۳ میلیارد متر مکعب است. در صورتی که از این ظرفیت به درستی استفاده شود ۳ برابر میزان تولیدات فعلی رشد خواهیم داشت.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: هم اکنون، به صورت پایلوت در برخی مناطق استان این طرح با موفقیت در حال انجام است به گونه ای که ماهی و میگوی برداشت شده از نظر کیفی قابلیت رقابت در سطح بازارهای بین المللی را دارد و همچنین یک طرح ۵ هزار و ۲۰۰ هکتاری با بهره مندی از زه آب شرکت کشت و صنعت نیشکر در شهرستان خرمشهر نیز پیش بینی و مطالعه شده است.

مدیر کل شیلات خوزستان، در ادامه، سطح زیر کشت این مزرعه پرورش میگو را ۷۵ هکتار اعلام کرد و گفت: این مزرعه پرورش میگو که متشکل از ۴۵ استخر پرورشی است از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۹۰ تن میگو از آن برداشت شده است و علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم برای ۲۳ نفر از اهالی بومی منطقه،  ۸۰۰  هزار دلار نیز برای کشور ارزآوری داشته است.

سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان

منبع: ایسنا

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *