اهم اخبار

مقام صادراتی: ایران بزرگ ترین اقتصادغیرعضو در سازمان جهانی تجارت است

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

رییس کنفدراسیون صادرات ایران کشور ما را بزرگ ترین اقتصاد غیرعضو در سازمان جهانی تجارت دانست و گفت: مخالفت ها با عضویت کشور ما در این سازمان، سیاسی است.

به گزارشاگروفودنیوز به نقل از  ایرنا، «محمد لاهوتی» عصر سه شنبه در جلسه هم اندیشی تشکل های صادراتی حوزه صنایع غذایی با مسوولان وزارتخانه های جهاد کشاوزی و صنعت، معدن و تجارت افزود: پارسال افغانستان به عضویت سازمان جهانی تجارت درآمد و توانست تعرفه های خود را با سطح جهانی متعادل کند.

لاهوتی ادامه داد: یکی از مشکلات صادرات، تعرفه های متفاوت افغانستان برای واردات کالاهای ایرانی و ترکیه ای است که باید از راه های دیگر، خلاء نبود ایران در سازمان جهانی تجارت را پر کرد.
وی اضافه کرد: چین زمانی که عضو سازمان جهانی تجارت نبود، این مساله را با انعقاد تعرفه های ترجیحی خنثی کرد و میزان حجم تجارت خود را به تعادل رساند.
«پس قبل از اینکه بازارها به روی کالاهای ایرانی بسته شود، باید مشکلات را برطرف کنیم و انعقاد قراردادهای تعرفه ترجیحی می تواند راهگشا باشد».
به گفته وی، امروز به بازار عراق صادرات داریم اما اگر این کشور به عضویت سازمان جهانی تجارت درآید به طور حتم برای صادرات با مشکلات جدی روبرو می شویم.

** نیاز به همراهی گمرک
لاهوتی یادآوری کرد: امروز در برخی بازارهای در اختیار کالاهای ایرانی، رقیبان براحتی چیره می شوند که این به ضعف دیپلماسی و نبود رایزنان قوی در بازارهای هدف برمی گردد که باید برای آن چاره اندیشید.
وی ادامه داد: جلساتی با گمرک برای ورود موقت برگزار شده است اما هنوز برخی مشکلات به چشم می خورد، در حالی که در گذشته صندوق ضمانت صادرات اعلام آمادگی کرده بود به مشتریان خود، تضمین لازم را برای ورود موقت کالا جهت ارایه به گمرک بدهد اما متاسفانه گمرک نپذیرفت.
«البته در گذشته شرکت های خصوصی بیمه نیز این ضمانت را صادر می‌کردند اما به دلایل اختلاف گمرک با یکی از شرکت های بیمه ای دیگر تضمین شرکت های بیمه از سوی گمرک پذیرفته نمی شود، بنابراین تا شرایط تضمین مشخص و کار تسهیل نشود، مشکلات ادامه می یابد».
رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: وزارت جهاد کشاورزی معتقد است برای ورود موقت برخی کالاها باید نظر بدهد، اعتقاد من این است که نباید در مورد واردات به منظور بازصادرات، سختگیری شود.
وی افزود: برای جلوگیری از ارایه مجوزهای بی رویه می توان سیاست هایی را اتخاذ کرد تا از هدررفت سرمایه ها جلوگیری شود اگرچه بر اساس قوانین و مقررات دولت ها امکان جلوگیری از سرمایه گذاری را ندارند، اما باید همه جوانب را لحاظ کرد.
البته در برخی از کشورها بانک ها به طرح هایی که توجیه اقتصادی ندارند، اجازه سرمایه گذاری نمی دهند و از این طریق سرمایه گذاری ها را کنترل می کنند؛ در حالی که اکنون این اتفاق در ایران رخ نمی دهد. به طور مثال شهرک های صنعتی بیانگر میزان سرمایه گذاری های بلااستفاده است.

** لزوم پرهیز از تغییر تعرفه ای در کوتاه مدت
لاهوتی یکی از مشکلات پیش روی تجارت خارجی کشور را نوسان قیمتی تعرفه ها دانست و افزود: صادرکنندگان و واردکنندگان انتظار دارند اگر امروز کتاب قانون و مقررات واردات و صادرات منتشر می شود، دستکم تا پنج سال زمینه تغییر تعرفه ای فراهم نشود؛ در حالی که اکنون تصمیم های آنی به چشم می خورد.
جلسه هم‌اندیشی تشکل‌های صادراتی حوزه صنایع غذایی با مسوولان وزارتخانه های جهاد کشاوزی و صنعت، معدن و تجارت عصر سه شنبه از سوی کنفدراسیون صادرات ایران برگزار شد.
این نشست به بررسی وضع کیفیت، بسته بندی محصولات، فله فروشی و خام فروشی و همچنین نقش کم اتحادیه ها و تشکل های محصولات کشاورزی اختصاص داشت.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها بویژه محصولات غذایی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد.
پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (۱۳۹۶) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».

آرش مجتهدی

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *