اهم اخبار

در ۱۱ ماهه امسال انجام شد؛ارزآوری ۵.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی و غذا

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، از ارزآوری ۵.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی و غذا در ۱۱ ماهه امسال خبر داد.

به گزارش اگروفودنیوز، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، شاهرخ شجری، سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تجارت بخش کشاورزی و غذا در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۸ اظهارداشت: در ۱۱ ماه نخست امسال، محصولات بخش کشاورزی و غذا با وزن تقریبی شش میلیون و ۳۴۸ هزار تن‌، به ارزش پنج میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار، صادر شده است. همچنین واردات محصولات بخش کشاورزی و غذا با ۲۲ میلیون و ۶۵۹ هزار تن، به ارزش ۱۱ میلیارد و ۶۴۸ میلیون دلار بوده است.

وی به اقلام عمده صادراتی بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: هندوانه با ۷۲۸ هزار تن، سیب با ۶۰۶ هزار تن، گوجه‌فرنگی تازه با ۴۹۶ هزار تن، سیب‌زمینی تازه با ۴۲۲ هزار تن، پیاز و موسیر با ۳۷۴ هزار تن، پنج محصول مهم از نظر وزنی در صادرات محصولات کشاورزی به شمار می‌روند.

از نظر ارزشی نیز پسته با پوست تازه یا خشک ۶۲۸ میلیون دلار، سیب تازه ۳۰۹ میلیون دلار، گوجه فرنگی ۲۲۳ میلیون دلار، مغز پسته تازه یا خشک ۱۹۴ میلیون دلار و هندوانه با ۱۷۲ میلیون دلار به عنوان پنج محصول عمده صادراتی در این ۱۱ ماه برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وزن هر یک از زیربخش‌های کشاورزی در صادرات بخش کشاورزی و غذا، افزود: زیربخش باغی با وزن یک میلیون و ۶۶۶ هزار تن، دو میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار و زیربخش زراعی با وزن چهار میلیون و ۲۱ هزار تنی، یک میلیارد و ۹۱۷ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

شجری در ادامه به صادرات محصولات دام و طیور اشاره کرد و گفت: صادرات محصولات دام و طیور با وزن ۵۳۰ هزار تنی، ارزآوری ۶۵۸ میلیون دلاری را به همراه داشته است. همچنین زیربخش شیلات با وزن ۱۱۳ هزار تن، ۲۲۵ میلیون دلار ارزآوری داشته است.

به گفته وی، وزن صادرات زیربخش‌های کشاورزی و غذا در مجموع به شش میلیون و ۳۴۸ هزار تن از لحاظ وزنی رسیده است که در حدود پنج میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

پنج قلم عمده وارداتی کشور در بخش کشاورزی

شجری با اعلام پنج قلم عمده وارداتی بخش کشاورزی از لحاظ وزنی تا انتهای بهمن ۱۳۹۸ نیز گفت: ذرت دامی به میزان هشت میلیون و ۱۳۴ هزار تن، جو به میزان سه میلیون و ۷۶۷ هزار تن، کنجاله سویا به میزان دو میلیون و ۱۴۶ هزار تن، لوبیای سویا به میزان یک میلیون و ۹۷۲ هزار تن و شکر تصفیه نشده به میزان یک میلیون و ۷۴۲ هزار تن وارد کشور شده، اما بیشترین سهم ارزی به‌منظور واردات محصولات موردنیاز و ضروری صنعت کشاورزی به ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۹۸۹ میلیون دلار، برنج نیمه‌سفید یا کامل سفید شده به ارزش یک میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار، جو به ارزش ۹۵۴ میلیون دلار، کنجاله به ارزش ۹۳۲ میلیون دلار و لوبیای سویا به ارزش ۸۵۴ میلیون دلار تعلق یافته است.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *