اهم اخبار

گفتگو با محمد کریمی مدیرعامل شرکت ماسترفوده

بدون دیدگاه

محمد کریمی مدیرعامل جوان و خلاق شرکت ماسترفوده همواره به دنبال ایده های نو و جذاب در صنعت غذا بوده است. شناخت شخصیت کوشا و فعال وی و همچینین تبلیغات جذاب آدامس بایودنت من را بر آن داشت تا گفتگویی کوتاه با ایشان داشته باشم.

– لطفا از خودتان بگویید و اینکه از چه سالی وارد صنعت غذا شدید؟

بسم الله الرحمن الرحیم

محمد کریمی هستم، متولد ۵ اسفند سال ۱۳۵۷٫ لیسانس شیمی کاربردی و فوق لیسانس شیمی تجزیه هر دو از دانشگاه صنعتی شریف. دوره MBA را هم در دانشگاه گلرنگ گذرانده ام.در اواخر سال ۱۳۸۷ زمانی که شرکت گلبرگ بهاران تصمیم به تولید روغن با برندهای اویلا و فامیلا گرفت وارد این شرکت و به همین مناسبت وارد صنعت غذا شدم. تا اواخر سال نود در شرکت گلبرگ بهاران بودم و از ابتدای سال ۹۱ مسوولیت شرکت دالین مهر را بر عهده گرفتم و از سال نود و دو تا کنون هم در شرکت ماستر فوده در حال فعالیت هستم.

– شرکت ماسترفوده از چه زمانی تاسیس شد و چه محصولاتی تولید می کند؟

شرکت ماستر فوده در تاریخ ششم شهریور سال نود و سه و با هدف تولید آدامسهای با کیفیت افتتاح شد. این کارخانه، کارخانه ای مجهز و پیشرفته با سرمایه گذاری سنگین است که در شهرک صنعتی اشتهارد واقع شده است. کارخانه ماسترفوده بدون اغراق یکی از بهترین کارخانه های تولید آدامس در خاورمیانه است که با هدف تولید آدامس با کیفیت برای هم وطنان عزیز که شایسته بهترینها هستند احداث شده است. علاوه بر این، برای حضور در بازارهای جهانی نیز برنامه های خوبی داریم و معتقدیم برای موفقت حتما باید در بازارهای جهانی حضوری قدرتمند داشت. در حال حاضر برند مطرح این کارخانه برند بایودنت است که با تولید آدامسهای بدون شکر و حاوی زایلیتول با استقبال بی نظیر هموطنان عزیزمان واقع شده است.

 

– محصولات شرکت به چه کشورهایی صادر می شود ؟

پیش از اینکه به این سوال پاسخ بدهم باید موضوعی را عنوان کنم. متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل صادرات گسترده کالاهای بی‌کیفیت به سایر کشورها، کالای ایرانی در بازارهای بین المللی و علی الخصوص منطقه بی ارزش شده است و هر زمان در مورد کالای ایرانی صحبت می شود در ذهن خریدارکالای بی کیفیت و ارزان قیمت تداعی می شود. هر چند هستند شرکتهای توانمندی که هر گز در این مسیر گام بر نداشته اند اما حقیقت این است که اکثریت می توانند تعیین کننده جایگاه کالای ایرانی باشند. ما در ماسترفوده با این چالش روبرو شدیم و تصمیم گرفتیم آدامس بایودنت را در تمام دنیا با بالاترین کیفیت ممکن ارایه کنیم. همیشه به نمایندگانی که از کشورهای مختلف برای خرید محصولات ما می آیند هم می گوییم که در کارخانه ما به دنبال کالاهای بی کیفیت نباشید. ما برای همه کشور ها محصولات با کیفیت بالا تولید خواهیم کرد تا به عنوان یک برند ایرانی خوشنام شناخته شویم. از سوی دیگر مقدمات یک صادرات قدرتمند را فراهم کرده‌ایم و تمام تاییدیه های لازم از مراجع ذیصلاح اخذ شده است. به چند کشور هم صادرات داشته ایم و در حال امضای قرارداد با بازرگانان چند کشور بزرگ اروپایی و آسیایی هستیم.

– مدتها بود کشورمان از نظر تولید انواع آدامس، محصولات با کیفیتی تولید نمی کرد. چطور شد به فکر تولید آدامس افتادید ؟

همانطور که گفتید صنعت آدامس به دلایل مختلف در سالهای اخیر از دنیا عقب مانده است. این موضوع باعث شده است برندهای خارجی در بازار کشور جولان دهند و باعث تاسف است که بیشتر آدامس موجود در بازار از مبادی غیر رسمی وارد شده است. این موارد و مسایلی از این دست باعث شد شرکت ماسترفوده با هدف تولید آدامس با کیفیت کار خود را آغاز کند.

– آیا با تولید بایودنت امکان جلوگیری از واردات آدامس از کشورهای دیگر گرفته خواهد شد؟ و به نوعی همانند صنعت ماکارونی با کیفیت خوب رقابت را برای سایر کشورها تنگ خواهد کرد؟

شکی نیست که تولید کالای با کیفیت داخلی میتواند به کاهش واردات منجر شود اما عوامل زیادی در این امر دخیل هستند. در صنعت آدامس هم وطنان عزیز ما سالها با کالای بی کیفیت داخلی و کالای با کیفیت وارداتی روبرو شده اند و اعتماد به برندهای داخلی از بین رفته است. بنابر این کار سختی در پیش داریم.

– حضور ماسترفوده در نمایشگاههای داخلی پررنگ بوده، آیا در نمایشگاههای خارج از کشور نیز حضور داشته اید؟

بله تا کنون در فرصت کمی که از تولید بایودنت می گذرد در نمایشگاه عراق و روسیه شرکت داشته ایم و قصد داریم در همه نمایشگاههای مرتبط حضور داشته باشیم تا با ارایه آدامس با کیفیت ایرانی بتوانیم راه را برای حضور این برند در بازارهای جهانی هموار نماییم. همیشه اعتقاد داریم با خلاقیت و نو آوری و تولید محصولات خلاقانه می توان راهها را کوتاه کرد و در ماسترفوده نیز به دنبال تولید محصولات خاص هستیم.

– آیا کیفیت و قیمت محصولات شما امکان رقابت با محصولات اروپایی و ترکیه ای را دارد؟

ما از نظر کیفیت و بهای تمام شده شرایط مناسب برای صادرات را ایجاد کرده ایم. البته باید هر کالایی را از نظر قیمت با کالای با کیفیت مشابهش مقایسه کرد. به طور مثال زایلیتول ترکیبی گران قیمت است که اگر به میزان لازم در آدامس موجود باشد باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان خواهد شد. ما از این ترکیب در تولید آدامس بایودنت استفاده می کنیم اما بسیاری از آدامسهای وارداتی ازین ترکیب استفاده نمی کنند. همین موضوع می تواند باعث تفاوت در بهای تمام شده شود. اما وقتی این تفاوت برای مشتری شفاف می شود حاضر است بهای خرید کالای با کیفیت بالاتر را بپردازد. بایودنت یک کالای ایرانی با کیفیت جهانی است و شک نداریم در آینده ای نزدیک در بسیاری از بازارها حضور خواهیم داشت.

– اکثر تولید کنندگان حمایت دولت را برای افزایش صادرات لازم می دانند، جنابعالی چه انتظاری از دولت به جهت تسهیل صادرات دارید؟

شک نکنید که صادرات، بدون حمایت های اصولی دولت به موفقیتی که لیاقتش را دارد نخواهد رسید! اما از آنجا که این موضوع بسیار پیچیده است برای دولتمردانی که وظیفه خطیر حمایت از صادرات را بر عهده دارند یک توصیه دارم: به جای اینکه زمان را از دست بدهید یا چرخ را از ابتدا اختراع کنید، قوانین کشورهای موفق در صادرات را کمی مطالعه نمایید. شاید خیلی موانع از پیش پای صنعت برداشته شود.

– جنابعالی با توجه به دریافت تندیس شهاب از انجمن علوم صنایع غذایی نقش تحقیق و توسعه را در ایجاد نوآوری و تولید محصول با کیفیت چگونه ارزیابی می کنید؟

سالهای ابتدای فعالیت کاری من در واحدهای تحقیق و توسعه سپری شده است. شاید به همین دلیل است که علاقه و اعتقاد وافری به تحقیق و توسعه دارم. در شرکت ماسترفوده اولین واحدی که تشکیل شد واحد تحقیق و توسعه بود و این واحد زمانی تشکیل شد که هنوز زمین کارخانه هم خریداری نشده بود. با همکارانم در واحد تحقیق و توسعه و واحد توسعه محصول ارتباط نزدیکی دارم و همیشه همکاران را به خلاقیت و نو آوری و تولید محصولات با کیفیت دعوت می کنم. یک واحد تحقیق و توسعه خلاق در شرکتی که برای خلاقیت ارزش قایل است می تواند همه چیز را دگرگون نماید.

– نقش انجمن ها و تشکلها در ایجاد سیاست مشترک شرکتهای صنایع غذایی و رفع مشکلات آنها را چگونه ارزیابی می کنید؟

نقش انجمن ها و تشکلها در ایران متاسفانه کمرنگ تر از حد انتظار است. دلیل این مساله هم از خود صنعت و عدم همراهی و حمایت از انجمن ها باز می گردد. قدرت انجمن ها و تشکل ها به میزان حمایت صنعت از آنها باز می گردد و در مرحله بعد این قدرت به یاری صنعت خواهد آمد.

نویسنده

فاطمه کاشانی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *